Нині Тадея; кому не варто журитися, як позбутися ліні та якою має бути сьогодні спонтанність

630 360 1567424062 470
Поділитися новиною

630 360 1567424062 470Цього дня Церква згадує апостола від 70-ти Тадея, а також преподобного Аврамія працелюбного, Печерського, в Ближніх печерах. Достеменних відомостей про життя цього святого ченця немає. Жив він десь наприкінці ХІІ – початку ХІІІ ст. Серед монастирської братії зажив слави і пошани за тиху і лагідну вдачу, за безперестанну молитву і надзвичайну працелюбність. Преподобному Аврамію моляться під час фінансових труднощів, а також тоді, коли треба працювати, а напав біс ліні, або забракло сил і натхнення.

Хоча, тут варто згадати слова одного дуже відомого композитора, котрий на запитали про натхнення відповів гранично просто: “Яке до біса натхнення? Пахати треба…”

«На Тадея селянин не журився – у хаті хлібець завівся», – казали колись. Щедре літо принесло плодів, комори, погреби і стодоли були повні, тож прийдешня зима була не страшна. Як кажуть, «Весною горшки порожніють, а в вересні повніють», а «У пустій стодолі й горобці не тримаються».

Іменинники сьогодні Олександр, Павло, Гнат, Рафаїл.

4-5 місячні дні, місяць у безкомпромісному Скорпіоні. Можливі несподіванки, форс-мажорні ситуації, які потребуватимуть не тільки швидких реакцій, але й винахідливості, а також можуть стати справжнім випробуванням для нашої психіки. Звертайте увагу на головне, більш пріоритетне, ретельно відділяючи зерно від полови. Спонтанність має бути конструктивною, творчою і розумною. Прискіпливість до деталей і бажання докопатися до самісінької суті допоможе здолати труднощі й досягти чудового результату. А ось тривожні передчуття можуть і обманути, тож не надто їм довіряйте.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 – +5,7, а найтеплішим у 1890 – +32,4.

Народний календар

LIVE OFFLINE
track image
Loading...