Коли маєш якесь хобі, розумієш, що меж для вдосконалення немає

теніс
Поділитися новиною

тенісНастільний теніс – це змагання двох характерів, за допомогою складної техніки в найкоротші проміжки часу. Колись у минулому настільний теніс для мене був просто хоббі, а сьогодні це гра, що дає можливість розвиватися, відкривати світ, людей, вдосконалюватися, відчувати радість перемоги.

Із 1 по 4 серпня у місті Тарнобжег (Польща) відбулися спортивні змагання з настільного тенісу. Польське місто зустріло нас привітною літньою погодою, затишними, зручними вулицями і тротуарами, доступними для пересування на візку. А сам турнір здивував високим рівнем організації, як самих змагань, так і умовами проживання, харчування, обслуговування спортсменів, великою кількістю спонсорів, серед яких навіть компанія OPEL і гарними преміальними за призові місця.

67748999 319081105504868 8091087016881553408 n

У міжнародному турнірі брали участь спортсмени з 10 країн світу: Україна, Польща, Словенія, Словаччина, Чехія, Ірландія, Росія, Литва, Латвія, Сербія. Усі учасники змагань мали дуже високий рівень професійної підготовки, майже всі вони рейтингові тенісисти, учасники олімпіад, чемпіонатів світу і Європи. Турнір був організований за змішаною системою. У перший день змагань проходили командні ігри, де я виступав у парі з гравцем збірної України. Не маючи досвіду у грі в парі ми, як команда, виступили досить вдало: здобули перемогу над росіянами давши їм гідний опір, але поступилися словакам і полякам.

Особиста першість між учасниками відбувалася у другий і третій день турніру. У своєму класі я посів сьоме місце. Можна по-різному оцінювати здобутий результат, адже завжди бажаною є перемога, та в будь-якому випадку змагання міжнародного рівня і гра з сильними суперниками – це неоціненний досвід для мене, що дає можливість зробити висновки для руху вперед, побачити орієнтири для тренувань, поставити цілі, яких хочеться досягти. Результат – це завжди декілька складових: постійні тренування, гарний інвентар і досвід ігор з різними тенісистами, які крім часу і зусиль потребують ще значних фінансів. Крім всього іншого, я програю своїм суперникам і в суто технічному плані: потрібен хороший візок активного типу, інвентар.

67748209 449372922576756 628935820912361472 n

Потрапити на турнір такого рівня завжди було моєю мрією. Дякую за запрошення взяти участь у міжнародних змаганнях Radek Zieba. Окремо хочу висловити щиру вдячність міській раді та особисто голові м\ р Володимиру Нестеренку за надану фінансову допомогу в розмірі 10 тис. гривень, без якої ця поїздка могла не відбутися. Також хочу подякувати приватному підприємцю Олегу Боцулі, який також допоміг коштами для поїздки.

Змагання – невід’ємна частина тренувального процесу, вони дають більше можливостей для отримання досвіду. Приємно, що це розуміють районна адміністрація, тер центр і громадська організація інвалідів, які завжди допомагають мені в поїздках на чемпіонат України і змагання різного рівня. А ще вдячний тенісистам, що знаходять час для тренувань. Спасибі за підтримку і розуміння рідним, близьким, друзям і знайомим – все це дуже важливо!

67836951 2356506874619204 534437641228124160 n

Радий тому, що маю можливість тренуватися і бути корисним підростаючому поколінню, яке відкриваючи для себе настільний теніс, розуміє що таке підтримка, взаємодопомога і взаєморозуміння.

Володимир Нехаєнко, інвалід 1 групи, м. Гадяч.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...