«Смішний» штраф

Animals Cats The cat laughs 087128
Поділитися новиною

Animals Cats The cat laughs 087128 За продаж продуктів у невстановленому місці підприємця зобов’язали сплатити… 17 гривень! Про це стало відомо із відкритих даних ЄРДР.

2 липня цього року у Гадяцькому районному суді розглядали матеріали, які надійшли з Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області, про притягнення до адміністративної відповідальності приватного підприємця за ч. 1 ст. 160 КУпАП, який 21 червня 2019 року о 9 год. 55 хв. по вул. Гетьманська, в Гадячі, здійснював торгівлю м`ясопродуктами у невстановленому законом місці.

У діях правоохоронця є склад правопорушення, передбачений ч. 1 ст. 160 КУпАП, а саме торгівля в містах з рук на вулицях, за що його слід піддати до адміністративної відповідальності у виді штрафу без конфіскації предметів торгівлі. Підприємець визнав свою вину у вчиненому правопорушенні.

Згідно ст. 40-1 КУпАП, у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення, особою, на яку накладено таке стягнення, сплачується судовий збір, розмір і порядок сплати якого встановлюється законом.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, ставка судового збору складає 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тому, керуючись ст. 40-1, ч. 1 ст. 160, ст. 283, 284 КУпАП, суддя п о с т а н о в и в: визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1ст.160КУпАП та піддати адміністративному стягненню у вигляді штрафу на користь держави в розмірі одного неоподаткованого мінімуму доходів громадян, в сумі 17 (сімнадцять) грн, без конфіскації предметів торгівлі.

Окрім цього із підприємця стягнули судовий збір у розмірі 384 грн 20 коп. на користь держави.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...