Розподілили більше двох мільйонів бюджетних коштів

сесія рр копия
Поділитися новиною

сесія рр копия5 липня відбулося пленарне засідання 49-ої сесії районної ради сьомого скликання. У роботі взяли участь 21 депутат із 34 обраних. На порядок денний винесено 12 питань.

Внесено зміни до районних Програм економічного і соціального розвитку району на 2019 рік; розвитку дорожнього господарства району на умовах співфінансування заходів з районного бюджету на 2018-2020 роки; забезпечення виконання РДА делегованих їй районною радою повноважень на 2019 рік; розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження на 2019-2021 роки; розвитку фізичної культури і спорту на 2016-2020 роки; профілактики злочинності та правопорушень.

Про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік.

Доходна частина бюджету становить 2 млн. 306 тис. 686 грн. Видаткова частина збільшена на 2 млн. 322 тис. 108 грн.

9 тис. грн. – на придбання обладнання (відділ управління майном);

88 тис. 400 грн. – на оплату послуг (крім комунальних) (КП «Інформаційний центр Регіон»);

557 тис. 500 грн. – на придбання матеріалів, запасних частин, емульсію, щебінь (КП «Сервіс»).

Збільшено видатки на суму 391 тис. 802 грн. по КНП «Гадяцькій ЦРЛ»:

354 тис. 400 грн. – на медичний препарат «Стрептокіназа» для проведення тромболітичної терапії хворим з діагнозом «гострий коронарний синдром» (10 флаконів), придбання ліків на екстрену невідкладну допомогу для приймального відділення, для лікування учасників АТО, на придбання жалюзі у хірургічне відділення, придбання душової кабіни та бойлера для відділення швидкої допомоги, капітальний ремонт стоматологічного відділення. За рахунок субвенції на утримання об’єктів спільного користування міського бюджету +21 тис. 979 грн. на придбання медикаментів для забезпечення медикаментозної терапії хворих на орфанні захворювання.

Збільшено видатки на суму 157 тис. грн. по КНП «Гадяцький ЦПМСД»:

28 тис. 500 грн. – на придбання меблів, дверей та паливно-мастильних матеріалів (за рахунок субвенції Лютенської та Книшівської с/р);

95 тис. грн. – на безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та інше (за рахунок перевиконання дохідної частини районного бюджету);

33 тис. 500 грн. – на оплату послуг з повірки газового лічильника та для придбання медичних препаратів (за рахунок субвенції на утримання об’єктів спільного користування П.Роменської с/р).

Внесли зміни до Програм

По «Програмі приміський автобус» зменшили видатки на – 42 тис. грн.

  • 8 тис. грн. за рахунок субвенції Книшівської с/р,
  • 34 тис. грн. за рахунок перерозподілу коштів.

По Гадяцькій РДА збільшено видатки в сумі 163 тис. грн. на поточний ремонт автомобільної дороги Гадяч-Лохвиця:

129 тис. грн. – за рахунок перевиконання дохідної частини районного бюджету;

34 тис. грн. – за рахунок перерозподілу коштів.

По відділу освіти зменшено видатки на суму 361 тис. 463 грн.

327 тис. грн. – на придбання господарських матеріалів, будівельних матеріалів, дров, вугілля, карту.

Видатки для функціонування закладів середньої освіти зменшено на суму 688 тис. 463 грн. за рахунок залишку субвенції по Краснолуцькій сільській раді.

По управлінню соціального захисту населення збільшено видатки в сумі 983 тис. 132 грн.

  • 65 тис. 244 грн. – на оплату громадських робіт;
  • 10 тис. грн. – з пільгового перевезення;

+   20 тис. грн. – на пільгове перевезення (за рахунок Книшівської с/р);

+   907 тис. 888 грн. – для сімей учасників бойових дій на території інших держав (за рахунок субвенції з місцевого бюджету);

+   6 тис. грн. – на придбання ПММ.

По відділу культури збільшено видатки на суму 114 тис. 050 грн. на придбання предметів, матеріалів, обладнання, оплату послуг по перевезенню аматорських колективів, оздоровлення та відпочинок дітей.

97 тис. грн. – придбання комп’ютерної техніки (Програма інформатизації Гадяцького району).

75 тис. грн. – придбання канцтоварів, оплата послуг (Програма забезпечення Гадяцькою РДА делегованих їй районною радою повноважень).

По фінансовому управлінню збільшено видатки на суму 83 тис. 687 грн. для передачі в обласний бюджет:

30 тис. грн. – на послуги по виготовленню топографо-геодезичного знімання на території міста для ДНЗ «Гадяцьке ВПАУ»;

53 тис. 687 грн. – для забезпечення фінансування початкових класів в межах централізованої закупівлі, а також повного забезпечення потреб шкіл ( 12 тис. грн. придбання дидактичних матеріалів, 40 тис. 951 грн. придбання комп’ютерної техніки).

У ході зібрання депутатами затверджено посадовий оклад у розмірі 14000 грн. та надбавку до посадового окладу за п’ятий ранг посадової особи місцевого самоврядування (голові районної ради) у розмірі 700 грн.

Розглянуто майнові питання та погоджено проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с. Червоний Кут Сарівської сільської ради Гадяцького району, розроблений на підставі рішення 36 сесії сьомого скликання Сарівської сільської ради від 5 жовтня 2018 року «Про розробку проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Червоний Кут» та нові межі села Червоний Кут загальною площею 82,6046 га.

На сам кінець депутати прийняли звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо спрощення або звільнення від обов’язку отримувати ліцензію на зберігання пального сільськогосподарськими товариствами.

«Ми виступаємо за прозорий ринок пального і підтримуємо боротьбу з тіньовим ринком нафтопродуктів. Проте Закон абсолютно не враховує особливості виробничого процесу агропідприємств, які є кінцевими споживачами палива, а не учасниками ринку нафтопродуктів. Зокрема, норма закону щодо отримання ліцензій на зберігання пального для власних потреб є великою загрозою для повноцінного розвитку аграрного виробництва, і призведе до значного ускладнення умов ведення бізнесу. На сьогоднішній день більшість населення Гадяцького району проживає в сільській місцевості і зайняті в сільському господарстві. Завдяки вправному господарюванню сільськогосподарських виробників район отримує майже 70% загальних надходжень до місцевого бюджету. Тому питання підтримки, зменшення тиску з боку контролюючих органів має велике значення.

Ліцензування паливних сховищ передбачає процедуру подання і розгляду значного пакету документів по кожному об’єкту. Деякі з паперів отримати практично нереально, зокрема, акт введення в експлуатацію нерухомого майна…

Все вищезазначене говорить про те, що дані зміни в законодавстві можуть призвести до ліквідації більшості фермерських господарств. А це, в свою чергу, вплине на наповнюваність бюджету району.

Сподіваємось на ваше розуміння даної ситуації, підтримку та позитивне вирішення питання щодо спрощення або взагалі звільнення від обов’язку отримувати ліцензію».

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...