Сьогодні Ярила – маківка року.

630 360 1530173050 7957
Поділитися новиною

630 360 1530173050 7957Сьогодні перше липня, 182-ий день року! Попереду – рівно 183 дні, ми на екваторі. Розпочинається другий місяць літа, період ягід, грибів і масової косовиці сіна. І хоч липи переважно вже й відцвіли (хіба що найпізніші – так звані дрібнолисті сорти), але називається шостий місяць року саме липнем. Цілком можливо, що свою назву він отримав від зібраного з липового цвіту меду «липця». Він вважається найкращим і найціннішим продуктом.

Іноді липень називали ще «білень» (від пори, коли найбільше вибілювалося полотно), «грозовик», «дощовик», «косень». Наші пращури казали: «Липень – полудень не тільки літа, але й року», «У липні в коморі пусто, зате в полі густо», «У липні хоч роздінься, а в грудні тепло одінься», «Чого липень і серпень не доварять, того й вересень не досмажить», «У липні день одбуває, а жара прибуває» тощо.

В дохристиянські часи сьогоднішній день називали Ярилом. На Ярила сонце сповільнювало ходу, траплялися різні дива, в землі утворювалися діри, в які можна було побачити інший край світу, а то й взагалі – потойбіччя, світ померлих пращурів. Традицією було збиратися ввечері біля багаття й розповідати різні страшні історії.

Іменинники сьогодні Леонтій, Іпат, Василь, Олександр, Сергій.

Сьогодні 19-ий місячний день. Його символ – індійська свастика (Зерван), знак всіх проявлених і не проявлених світів, часу і позачасся. Активізація негативних «чорних» енергій та людей, які є їх носіями – перед світанком ніч буває особливо темною. Всюди будуть розкидані-розставлені пастки і тенета, можливе духовне отруєння, одурманення, наслання, тому треба бути максимально обачним. Цей день пов’язаний з очищенням душі. Ліпше провести день у молитві, відвідати храм. Уникайте нових знайомств, до мінімуму зведіть спілкування. День розплутування кармічних вузлів, позбавлення від різного роду ілюзій і виходу з кола.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1908 році: +7,7; а найтеплішим у 1910 – +33,1.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...