Волонтери розпочали стерилізацію безпритульних тварин у Гадячі

собачки1
Поділитися новиною

собачки1Проблема масового поширення чотирилапих досить розповсюджена в Україні. Тож міста «вишиковуються» у довжелезну чергу, аби до них приїхали ТОВ «Чотири лапи». Та Гадячу пощастило – завдяки наполегливості місцевих волонтерів-зоозахисників, а також підтримці міської ради, з 18 червня проект Європейського Союзу в Україні «Чотири лапи» на благодійних засадах розпочав відлов та стерилізацію безпритульних тварин на території міста. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила гадячанка Наталія Дорогань, керівник районної громадської організації по захисту прав тварин «Врятуйте наші душі».

Команда із шести фахівців протягом 12 днів стерилізуватиме собак та котів. Тварин відловлюватимуть, щоб в мобільній операційній, в яку переобладнаний автомобіль, провести стерилізацію, вакцинацію від сказу та інші необхідні щеплення. Післяопераційний період триватиме добу. Потім, тварин випускатимуть у тому ж місці, звідки забрали. За день ветеринари можуть прооперувати та оглянути 20- 25 тварин.

Волонтер Марина Сахно повідомила у Фейсбук: 

“19.06.19 почався відлов, стерилізація, вакцинація проти сказу, ідентифікація безпритульних тварин.

Жителів міста просимо реагувати адекватно так як деяких тварин спочатку знерухомлюють, а потім доправляють до місця, де знаходиться “МОБІЛЬНА РЕАНІМАЦІЙНА”, де і проходять операції.
Сьогодні був дуже насичений продуктивний день  – наших чотирилапих “жителів міста” сьогодні було відловлено на таких вулицях:
Замкова; Тельмана; Корзуна; Лесі Українки; Гетьманська; Енгельса; Героїв Майдану!”

У рамках роботи волонтери благодійної організації планують проводити також інформаційну роботу з населенням – розповідати, що важливо стерилізувати не тільки безпритульних, але й домашніх тварин.

«БМ»

Міжнародний благодійний фонд «FOUR PAWS International» (Чотири лапи) – це міжнародна благодійна організація з захисту тварин зі штаб-квартирою у Відні, Австрія, та офісами в 11 країнах на 3 континентах. Організація заснована Хейлі Дунглером у 1988 році, прагне допомогти тваринам у біді. Серед напрямків роботи – стерилізація, вакцинація тварин. В Україні організація працює як ТОВ «Чотири лапи Україна» з 2012 року. Вже побували в більш ніж 40 містах України, було стерилізовано близько 20 тисяч безпритульних тварин.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...