Професіонал, в якому поєднуються людяність і порядність

медики
Поділитися новиною

медикиІз року в рік у третю неділю червня в Україні святкують День медичного працівника.

Важко уявити наше життя без медицини. Будь-яка людина, незалежно від віку і статі, прагне бути здоровою, прожити довге і активне життя. І немає в світі більш відповідальної професії, ніж медик. Це слово об’єднує в собі всіх, хто так чи інакше причетний до благородної справи – рятувати життя людини і наше з вами здоров’я.

Сьогодні мова піде про головну медичну сестру КНП «Гадяцька ЦРЛ».

Познайомившись із цією енергійною, позитивною жінкою, аж не віриться, що її біографія наповнена немалим трудовим медсестринським стажем. Чверть віку Анна Сахно присвятила медичній справі.

Ще в дитячому віці мала Аня любила лікувати ляльок, потім практикувалася на друзях, робила їм олівцем уколи і бинтувала уявні рани. У школі зрозуміла, що професію слід обрати за покликом серця. Тому, не вагаючись, вступила до Лохвицького медичного училища. Після закінчення пішла працювати у нашу лікарню. П’ятнадцять років присвятила фізіотерапевтичному відділенню, а з 2008 року працює на посаді головної медичної сестри. З особливою теплотою Аня розповідає про своїх перших наставників Ніну Шиян і нині покійну Катерину Поць, які дали їй путівку в медичне життя.

Ще каже, що роботу свою дуже любить, але бути головною – це досить відповідальний обов’язок, адже у її підпорядкуванні перебуває близько 250 осіб.

«День головної сестри починається зі щоденної п’ятихвилинки. Потім ведення документації, облік медикаментів та дезінфікуючих засобів, здійснення контролю за роботою молодшого і середнього медичного персоналу. Мій робочий день не закінчується ввечері, він триває цілодобово та щорічно. Та головне результат – ось що надихає і дає наснагу працювати далі . Як кажуть, здоровий пацієнт – це вища нагорода для медика. Ще дуже люблю свій колектив, бо всі разом ми робимо спільну справу, яка полягає в наданні допомоги людям.

Щиро вважаю, що у будь-яких ситуаціях, за будь-яких обставин потрібно залишатися людиною і по відношенню до колег і до пацієнтів. При цьому зуміти дійсно донести оте найкраще, що є в нашій душі, і робити свою справу – сумлінно, чесно і порядно», – каже Анна Василівна.

Тетяна Чайковська, старша медична сестра гінекологічно-акушерського відділення:

«Ми з Анною Василівною вже десять років працюємо пліч-о-пліч. Хочу сказати, що це перш за все людина з великої літери, відповідальна і віддана своїй роботі повністю. Для нас, старших медичних сестер, вона завжди є прикладом, підтримкою і допомогою».

Тамара Литвин, старша медична сестра поліклінічного відділення: «Почну із привітання з професійним святом, яке адресоване всім медичним працівникам. Бажаю, щоб медичні реформи запрацювали не у зворотному напрямку, щоб професія медика була актуальна і головне прибуткова. А під керівництвом нашої головної медичної сестри, сподіваюсь, усе пройде в позитивному руслі. Адже Ганна Василівна за всіх «стоїть горою» і надає колегам колосальну підтримку».

Користуючись нагодою, колектив старших медичних сестер, разом із своєю головною, вітають усіх медичних працівників із професійним святом. Колектив тижневика також приєднується до привітань.

Дорогі лікарі, медичні сестри, молодший медичний персонал! Ви даруєте людям радість життя, вселяєте віру у зцілення, у найтяжчі моменти приймаєте на себе частину людського горя та полегшуєте страждання. Хай добро, яке ви даруєте, повертається сторицею, а винагородою буде вдячність пацієнтів. Бажаємо вам щастя, міцного здоров’я, людського тепла та терпіння у вашій нелегкій справі.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...