Сорочинський ярмарок пройде в Одесі

3 9892.fad7747a 326f 4964 a4b7 af59297c565b
Поділитися новиною

3 9892.fad7747a 326f 4964 a4b7 af59297c565bНайбільше торжище країни Національний Сорочинський ярмарок, який традиційно відбувається у серпні у Великих Сорочинцях на Полтавщині, цьогоріч проведуть в іншому місті.

Про це повідомили організатори ярмарку на офіційному сайті.

Місцем проведенням обрали Одесу. А триватиме він з 26 по 30 червня від Приморського бульвару (пам’ятник Дюку де Рішельє) до Літнього театру “Морвокзал”. Це вперше за історію Національного Сорочинського ярмарку, коли його проведуть поза межами Полтавської області.

Znimok ekranu 2019 06 05 09 19 36

“Сто сімдесят років тому назад Одесу відвідував Микола Гоголь, який відразу закохався у це неповторне і чарівне місто на морі. А сьогодні ми веземо до Одеси дух гоголівських часів, його улюблений Сорочинський ярмарок з народними пісенними, музичними та танцювальними колективами, з гоголівськими героями і самим “Миколою Гоголем”, з автентичними народними розвагами. Відвідуючи “третю столицю “, в середині позаминулого століття, Гоголь сказав: “Тут я можу дихати”. Пропонуємо вдихнути на повні груди повітря гоголівських часів, відвідавши Національний Сорочинський ярмарок в Одесі!”, – йдеться у повідомленні.

Національний Сорочинський ярмарок є одним з найвідоміших ярмарків в Україні. З 1966 року у Великих Сорочинцях Миргородського району почали відроджувати давню традицію проводити ярмарки в Україні. Село прославив великий земляк —  письменник Микола Васильович Гоголь. У повісті «Сорочинський ярмарок», що є складовою частиною «Вечорів на хуторі біля Диканьки», Микола Гоголь описує, як люди з усіх кінців їдуть на ярмарок десь на початку XIX ст.

З серпня 1999 року, згідно з указом Президента України, Сорочинський ярмарок має статус Національного, повідомляє “Вікіпедія”.

np.pl.ua

 

2 коментарі до “Сорочинський ярмарок пройде в Одесі

  1. Что за чушь? В Одессе Одесский ярмарок. В Срочинцах – Сорочинский. Если в Сорочинцах не будет, значит его вообще в этом году не будет. И главная причина – ДОРОГИ НЕТ.

  2. Пані Тамаро! А чого Ви дивуєтеся? Зараз скрізь реформи. Тому в Одесі – Сорочинський ярмарок, а у Великих Сорочинцях може бути Приморський бульвар.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...