Отримання пільг та оздоровлення дітей

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 4 червня.

Про призначення пільг і субсидій

У Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків перебуває 14743 особи, з них 7120 осіб користуються пільгами на житлово-комунальні послуги. Управління соціального захисту населення веде персоніфікований облік осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою по 85 категоріях пільговиків, і здійснює розрахунки з постачальниками послуг на підставі отриманих щомісячних звітів.

Станом на 1 червня організаціям-надавачам житлово-комунальних послуг за надані пільги відшкодовано 7 млн 900 тис. грн. Із початку року призначено готівку на тверде паливо та скраплений газ по 118 домогосподарствах на суму 131,9 тис. грн.

За рахунок коштів сільських рад проведено виплату адресної допомоги на покриття житлово-комунальних послуг (додаткова пільга) по 5000 грн на особу 6 членам сімей загиблих учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів по Рашівській, Великобудищанській, Сергіївській та П.-Роменській сільських радах. По Соснівській, Плішивецькій та Краснолуцькій сільських радах кошти заплановано у ІІ півріччі.

Із 1 жовтня планується надання пільг на житлово-комунальні послуги у грошовій формі. Паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у готівковій і безготівковій формі. Управлінням розроблено пам’ятку про новий порядок отримання пільг для інформування населення. 196 домогосподарств подали нову заяву та декларацію на призначення субсидій за рішенням комісії. Також проведено адресне інформування осіб, які мають прострочену заборгованість, що перевищує 340 грн, про необхідність її погашення або реструктуризації. Таких домогосподарств налічується 3374. На даний час 452 підтвердили сплату боргу.

На 27 травня 7100 домогосподарств перебувають на обліку в управлінні, з них 283 домогосподарствам призначено субсидію на тверде паливо та скраплений газ. 24 травня проведено перерахунок субсидії на неопалювальний період. В автоматичному режимі субсидію призначено по 7 тис. особових справах. Ще по 3500 домогосподарствам субсидію буде розраховано індивідуально в ручному режимі. Середній розмір субсидії становить 182 грн.

На даний час триває прийом документів на призначення субсидії на новий період. Тим громадянам, які звертаються за субсидією починаючи з 1 травня і яким субсидія призначається за рішенням комісії, повторно звертатися з документами на опалювальний період не потрібно. Основною проблемною ситуацією, з якою стикаються спеціалісти управління, є невчасне інформування населення про зміни в домогосподарствах. Оскільки на даний час субсидія виплачується готівкою, то надміру перераховану суму субсидій заявникам доведеться повертати готівкою на рахунок державного бюджету. На сьогодні надмірно перерахованих коштів субсидії на оплату житлово-комунальних послуг не виявлено.

Оздоровлення та відпочинок дітей

Загальна кількість дітей дошкільного віку – 1519 , дітей пільгових категорій – 743:

8 дітей сиріт, 23 дитини з інвалідністю, 2 дітям установлено інвалідність І або ІІ групи, 203 дитини з багатодітних сімей, 78 дітей із малозабезпечених сімей, 3 дитини постраждалі внаслідок ЧАЕС, 23 перебувають на диспансерному обліку, 60 талановитих та обдарованих, 24 вимушено переміщених осіб, 58 осіб, визнаних учасниками бойових дій, 124 – діти працівників агропромислового комплексу, 105 дітей працівників бюджетної сфери, 6 дітей, узятих на облік службами у справах дітей, 26 дітей-учасників творчих колективів та спортивних команд.

На придбання і здешевлення путівок до позаміських дитячих оздоровчих закладів у районному бюджеті передбачено 419534 грн: 180466 грн – для дітей пільгових категорій, 119534 грн – для відшкодування частини вартості путівок до позаміських закладів оздоровлення та відпочинку. Послуги з оздоровлення та відпочинку дітям улітку буде надавати 21 заклад (2 позаміських дитячих заклади оздоровлення, 19 дитячих закладів відпочинку). На даний час прийнято 32 заяви від батьків дітей пільгових категорій зі 100% оплатою з районного бюджету та 35 заяв для відшкодування частини вартості путівки дитячим закладом. До фінуправління надіслали листа з проханням про виділення додаткових коштів 66050 грн.

Із 27 травня розпочали роботу пришкільні заклади відпочинку з денним перебуванням. Загалом відпочинковими послугами планується охопити 640 дітей.

Надзвичайні ситуації

Із початку року на території району виникло 68 пожеж, проти 42 за 2018 рік, вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 1 736 732 грн, побічний збиток складає 1 436 932 грн. У результаті пожеж загинула 1 людина, у 2018 році загинуло 3 людини. При гасінні пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму 2 830 000 грн. Із 68 пожеж, що виникли в 2019 році, 27 – у житловому секторі, 4 – на транспортних засобах, 2 – на підконтрольному об’єкті, 35 – на відкритій території.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...