Єврокомісія закликала забути про сигарети

630 360 1511534983 1258
Поділитися новиною

630 360 1511534983 1258Напередодні Всесвітнього дня без тютюну, якій відзначається 31 травня, Європейська комісія закликала залишити тютюнопаління у минулому.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«У глобальному вимірі існує дуже тривожна статистика – щороку у світі трапляються 7 мільйонів смертей, пов’язаних із тютюнопалінням. Це одна з головних причин, чому ЄС та країни-члени активно підтримують глобальну угоду з охорони здоров’я – Рамкову конвенцію ВООЗ із контролю над тютюном. Уживання тютюну є єдиним найбільшим ризиком для здоров’я, якому можливо запобігти, його наслідком є передчасна смерть близько 700 тисяч людей щороку лише в ЄС. Це не сухі цифри. За ними – наші рідні, друзі й колеги», – заявив єврокомісар з питань охорони здоров’я та продовольчої безпеки Витяніс Андрюкайтіс.

За його словами, особливо небезпечним є поширення куріння серед молоді, у тому числі використання електронних сигарет, які останнім часом широко рекламуються. За статистикою, 29% європейців віком 15-24 років палять, завдаючи величезної шкоди власному здоров’ю.

ЄС проводить цілеспрямовану роботу для захисту громадян від паління. Одним з головних інструментів є Європейська система контролю за походженням тютюнових виробів, яка почала діяти з 20 травня поточного року. Ця система дозволяє контролювати ланку постачання тютюнових виробів від виробників до споживачів, зменшує ризики підробок та контрабанди. Відповідні позначки щодо походження розміщуються на кожній пачці сигарет, поряд із попередженням про небезпеку паління.

ukrinform

LIVE OFFLINE
track image
Loading...