«Гадяцьке правосуддя – найлагідніше»

пісок копия
Поділитися новиною

пісок копияТак на своїй сторінці у Фейсбук написав Олексій Северин , керівник Громадської організації «СХІДНО-ЄВРОПЕЙСЬКА АКАДЕМІЯ НАУК». Ми регулярно слідкуємо за його публікаціями у соцмережі, бо він займається моніторингом та аналітикою державних закупівель та судових рішень. Так от, нещодавно на свої сторінці він іронічно проаналізував ухвалу Гадяцького районного суду. Вона стосується «запсільського» піску, на який спочатку наклали арешт, а потім – зняли. Чому так і яка подальша доля цього піску – читайте далі.

 

Так от, згідно відкритих даних, що розміщені на сайті ЄРДР, 19 лютого слідчий суддя Гадяцького районного суду розглядала клопотання представника ТОВ «МАКСІМАРКЕТ» про скасування арешту їхнього майна – піску, об’ємом 314,159 м3, що належить ТОВ «МАКСІМАРКЕТ». Арешт накладено ухвалою слідчого судді Гадяцького районного суду по кримінальному провадженню №12018170130000872 від 08.11.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.240 КК України, відомості про яке внесено в ЄРДР за фактом видобування невідомою особою корисних копалин, а саме піску, без наявності спеціального дозволу на користування надрами, що сталося 8.11.2018 року за межами с. Запсільське.

У ході досудового розслідування та оперативно-розшукових заходів встановлено, що 01.10.2018 між ТОВ «ДА Транс» та КП «Сервіс» було укладено договір про надання послуг спецтехнікою та договір про надання послуг перевезення вантажним автомобільним транспортом. Згідно умов договору вид робіт, які повинно виконувати ТОВ «ДА Транс», не вказано. 8.11.2018 року, згідно попередньої домовленості із директором КП «Сервіс», водії ТОВ «ДА Транс» поїхали автомобілем та навантажувачем до піщаного кар’єру, що розташований неподалік с. Запсільське. З даного кар’єру водії набирали пісок та відвозив його на територію КП «Сервіс». Усього відвезли 2 автомобілі піску приблизно по 24 т кожний. Документи на перевезення піску у водія були відсутні, оскільки товарно-транспортні накладні КП «Сервіс» не видавалися, акт виконаних робіт не складався, оскільки роботи були не завершені.

Далі слідчим було проведено огляд території КП «Сервіс», яке розташоване в м. Гадяч по вул. Шевченка, 5, у ході якого виявлено купу піску розмірами 20х20 м, висотою 3 м, об’ємом 314,159 м3, на яку хотіли накласти арешт. Проте директор КП «Сервіс» був проти цього і стверджував, що на території КП знаходиться на зберіганні, відповідно до укладеної угоди, пісок, наданий ТОВ «Максімаркет». А щодо завезення та розвантаження на територію КП «Сервіс» піску, що здійснювався транспортними засобами ТОВ « ДА ТРАНС», йому нічого не відомо, і будь-яких угод із даним підприємством із цього приводу він не укладав.

Чому він так сказав – невідомо. Адже у подальшому в судовому засіданні встановлено, що перевезення піску ТОВ «ДА Транс» дійсно здійснювалось на підставі договору про надання послуг перевезення вантажним автомобільним транспортом №01/10/2018 від 01.10. 2018 року, укладеного між ТОВ і КП « Сервіс».

А тим часом на знайдену на території КП «Сервіс» купу піску таки наклали арешт. Згодом, ТОВ «МАКСІМАРКЕТ» заявили себе власниками саме цього піску і просили суд зняти арешт. Куди ж поділись ті два автомобілі піску, які на територію КП «Сервіс» привезли працівники ТОВ «ДА Транс», – невідомо. Прокурор і старший слідчий просили відмовити у задоволенні клопотання. Останній стверджував, що пісок є речовим доказом у кримінальному провадженні. Та все ж клопотання задовольнили частково. І однією із підстав задоволення був висновок тієї ж комплексної судово-ґрунтознавчої експертизи піску, яка показала, що частина того піску, який знаходився на території КП « Сервіс», не має спільної родової і групової належності до того піску, який незаконно видобули з піщаного кар’єру за межами с.Запсільське.

 

Крапку на цьому не ставимо і чекатимемо закінчення цієї дуже цікавої історії.

«БМ»

Фото використане як ілюстрація.

 За інформацією сайту Clarity Project (база даних і система аналітики публічних закупівель ProZorro), ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МАКСІМАРКЕТ» –

учасник у 46 закупівлях.

Переможець у 46 закупівлях на суму 4 389 705,84 грн.

Підписано 46 контрактів на суму 4 389 705,84 грн.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...