ТОВ «Чотири лапи Україна» хоче працювати у Гадячі

собаки
Поділитися новиною

собакиПитання безпритульних тварин на вулицях нашого міста поки залишається невирішеним.

Програма регулювання безпритульних тварин гуманними методами на 2019-2020 роки у Гадячі прийнята, але, на жаль, не діє. На сьогодні у місті відсутні спеціалісти, які б займалися відловом тварин, немає приміщення, де б можна було проводити реєстрацію домашніх та безпритульних тварин або тримати їх на час карантину.

 

Днями від Наталії Дорогань, голови районної громадської організації по захисту прав тварин «Врятуйте наші душі», нам стало відомо, що ГО отримала пропозицію про співпрацю від ТОВ «Чотири лапи Україна» («FOUR PAWS Ukraine» LLC) представників Міжнародного благодійного фонду «Four Paws International» Austriа.

Останні можуть надати благодійну допомогу з вилову, стерилізації, щеплення, дегельмінтизації, карантинування безпритульних тварин. Товариство зобов’язується використовувати своїх або залучених ветеринарів і представників (технічних фахівців, ловців тварин, людей, відповідальних за ідентифікацію і реєстрацію стерилізованих і вакцинованих тварин), які будуть безкоштовно відловлювати, стерилізувати, вакцинувати та ідентифікувати безпритульних тварин; надати перелік представників товариства і транспортних засобів, які здійснюватимуть заходи, передбачені проектом; за рахунок власних коштів забезпечити покриття витрат, пов’язаних із виловом, транспортуванням, стерилізацією, дезінфекцією, вакцинацією та ідентифікацією виловлених у рамках проекту; здійснювати ведення реєстру стерилізованих, дезінфікованих, вакцинованих, ідентифікованих тварин; нести повну відповідальність за можливі післяопераційні ускладнення стану здоров’я тварин, які були стерилізовані, дезінфіковані, вакциновані та ідентифіковані у рамках проекту, якщо ці післяопераційні ускладнення виникнуть протягом 9 днів після вищезгаданих ветеринарних дій; інформувати замовника щодо реалізації проекту.

Єдиний нюанс – ТОВ «Чотири лапи Україна» співпрацює безпосередньо з органами місцевого самоврядування. А це значить, що безпосередньо Гадяцька міська рада має укласти договір та меморандум про співпрацю із ТОВ. Відповідно, якщо Гадяцька міська рада і депутатський корпус віднайдуть шляхи вирішення можливості працювати благодійному фонду на території нашої громади, то вони розпочнуть вилов та стерилізацію безпритульних тварин уже в червні 2019 року.

На думку представників ГО «Врятуйте наші душі» співпраця міської ради із ТОВ «Чотири лапи Україна» – це найкращий варіант вирішення проблеми з бродячими тваринами у Гадячі. Судіть самі: окремих коштів для цього виділяти не потрібно, адже є програма, на яку вже виділено бюджетні кошти. ТОВ буде виконувати послуги абсолютно безкоштовно, а усе, що повинна зробити міська рада, – це на час проведення заходів проекту надати приміщення для проведення операцій і післяопераційного тримання безпритульних тварин і забезпечити зустріч та повний організаційний супровід представників товариства, спрямованих на здійснення заходів проекту.

Що ж, сподіваємось на підтримку та розуміння з боку міської влади. Реалізація цього проекту вплине на безпеку громадян міста, зміцнення моральності й гуманності суспільства, захист тварин від страждань і загибелі внаслідок жорстокого поводження з ними.

«БМ»

1 коментар до “ТОВ «Чотири лапи Україна» хоче працювати у Гадячі

  1. Було би просто чудово, якби міськрада проявила інтерес до співпраці з «чотири лапи»! Невже місто обласного значення не віднайде можливості забезпечити функціонування такої організації? Адже це дійсно дуже важливе питання!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...