Марш-парад духових оркестрів області у Полтаві

dukhovoj muzykal nyj instrument
Поділитися новиною

dukhovoj muzykal nyj instrumentСьогодні, 5 травня, відбувся марш-парад духових оркестрів у якому взяли участь Народний аматорський духовий оркестр Гадяцького РБК та Рашівський духовий оркестр.

На марші-параді духових оркестрів в обласному центрі виступили учасники 21-ого колективу із Полтави та області. Вони виконали композиції на трубах, тромбонах, флейтах та інших інструментах. Захід відбувся біля Сонячного парку Полтави. Його присвятили Дню пам’яті та примирення і 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Організатор параду духових оркестрів Дмитро Соколов каже: «Заявлено 21 духовий оркестр з області. Є й полтавські професійні колективи. Це Полтавський духовий оркестр, музичне училище, дитяча музична школа №1. А решта – Полтавська область».

Учасник оркестру із Великої Павлівки Зіньківського району Владислав Калембет розповів:«28 учасників, колективу багато років. 1987 почали їздити на марш-парад. Виконуємо марш «Молодці» Пашинського, «Гротеск» та «На кургані».

Голова ради муніципального оркестру Горішніх Плавнів Володимир Післяк говорить про свій інструмент: «Це реліквія – тромбон. Йому вже більше 50 років. Я на ньому вчився грати, закінчував училище, інститут. Музиканти у нас і молоді, і пенсіонери».

Організатор параду духових оркестрів Дмитро Соколов каже: «Після проведення конкурсу біля Сонячного парку, ми переміщаємося до Театральної площі, де буде нагородження і концерт духового оркестру «Полтава». 1981 року було започатковано парад. Ми святкуємо 38-й раз».

Нагадаємо, минулого року до такого маршу-параду духових оркестрів долучилося 28 колективів із Полтави та області.

:Новини

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...