Сусідські війни: бузок розбрату

800ximg 7874
Поділитися новиною

800ximg 7874До редакції звернулись жителі одного із багатоквартирних будинків по вулиці Шевченка. Вони розповіли, що зафіксували на відео, як їхня сусідка викрадає із квітника саджанець (запис із камери принесли як доказ). Ми переглянули відео. Дійсно, на запису видно, що жінка висмикує із квітника саджанець і йде з ним за будинок. А через кілька хвилин повертається вже із порожніми руками.

Ми вирішили розібратися у цій ситуації: розшукали особу, яку зафіксувала камера, і поцікавились у неї, чому вона так вчинила?

Усе виявилось набагато простіше, аніж здавалося. Жінка, яку сусіди обізвали «злодійкою», не заперечує, що вона дійсно викорчувала той саджанець. Але, каже, що сусідів попереджала, щоб не саджали під вікнами її квартири:

«Я живу на першому поверсі, а вони прямо під моїми вікнами посадили цей кущ бузку. Знають же, що 20 років тому я добивалась дозволу на викорчування каштанів біля моїх вікон. У мене мама – інвалід І групи, лежача. А в квартирі мало сонця, волого, «цвітуть» стіни.

Сусіди живуть на другому поверсі і постійно щось садять під вікнами на квітнику. Я не проти, єдине просила, щоб прибрали з-під моїх вікон кущі, бо не хочу, щоб мені затіняло квартиру, а вони уперлись. То я вирвала той саджанець і викинула. Так само буду вчиняти і з тими саджанцями верби, що вони посадили, і з усіма іншими деревам, які вони посадять під моїми вікнами…»

Виявляється, сусіди просто не можуть порозумітися між собою. До речі, уся прибудинкова територія – власність територіальної громади міста. Облаштовувати клумби чи садити дерева можна, але ж усе потрібно погоджувати із сусідами, які можуть бути проти насаджень. Тому, якщо ви маєте непереборний потяг до озеленення прибудинкової території і не бажаєте радитись із сусідами – купуйте приватний будинок і саджайте на здоров’я!  

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...