«Цілував би заєць кобилу, та високо» або Дебати по-гадяцьки

pixiz 12 04 2019 13 40 08
Поділитися новиною

pixiz 12 04 2019 13 40 08У неділю, 7 квітня, у Фейсбуці з’явилось відеозвернення, в якому голова Гадяцької РДА закликав до публічної розмови представників «Зе»-команди» у Гадяцькому районі:

«З повагою до мешканців Гадяцького краю, які віддали свої голоси за Володимира Зеленського, викликаю на дебати представників «Зе»-команди Гадяччини.

Настав час поговорити на тему розвитку Гадяцького краю. Переконаний, людям дуже важливо знати стратегію розвитку освіти і медицини, безпеки і комунальної сфери, ремонту доріг, культури і спорту. Те, як буде працювати економіка і розвиватиметься соціальна галузь. В яких умовах вчитимуться наші діти і лікуватимуться наші батьки, створюватимуться робочі місця і формуватиметься інвестиційна привабливість краю.

Впевнений, ці речі мають бути предметом публічної дискусії!

За правилами, дебати мають пройти публічно, за участю представників ЗМІ і громадськості нашого краю.

Очікую на ваше рішення до вівторка, 9 квітня! Ну що, стадіон так стадіон!»

Чим було викликане бажання поспілкуватись із командою «Зе» – не зрозуміло. Але відео стало досить популярним – за кілька діб зібрало 17 тисяч переглядів, його поширили 254 рази, а коментарі під ним залишили 68 осіб. Частина людей підтримувала ідею Олексія Матюшенка, частина відверто глузувала із цієї затії.    

Не знаємо, чи погодились на публічне обговорення представники команди «Зе», проте на відеозвернення голови РДА знайшла що відповісти жителька Запсільського Вельбівської сільської ради Віталіна Пинчук, яка віднедавна веде боротьбу із незаконним, на її думку, видобутком піску на території села, який здійснює КП «Сервіс»:

Її відповідь користувачі соцмережі сприйняли більш ніж схвально: у коментарях активно висловлювали підтримку і дякували за такий влучний аналіз (більше 150 коментарів). Що ж саме написала Віталіна – читайте далі.

«Цілував би заєць кобилу, та високо.

Чомусь саме так мені хочеться прокоментувати Ваше звернення, пане Олексію, до жителів Гадяцького району. Саме так Ви хочете залагодити свою провину перед гарантом за ті жалюгідні 10%, які він набрав по Гадяцькому району 31.03.2019р.

Ви хороший актор. Хоч зі всіх знятих відеороликів мені сподобалось лише Ваше привітання жінок району до 8 березня у 2018р. – Ваше соло на гітарі було набагато кращим. Тож в якості рок-виконавця Ви б, можливо, стадіон зібрали. Але мій пост не про артистичні здібності голови РДА.

Ви «магістр права», але знову тлумачите Закони України по-своєму. Ви хто такий? Президент, щоб викликати будь-кого на дебати? Чи не багато у Вас гонору? Раджу похитати головою вліво – вправо, може корона спаде. Адже дебати передбачені Законом України «Про вибори Президента України» і лише для кандидатів у президенти, яким ви не являєтеся!

Ви лицемірно обманюєте жителів району, займаєтесь окозамилюванням. Якщо Ви такий чесний та прозорий, будь ласка, оприлюдніть на сайті РДА всі прийняті розпорядження, окремим блоком виділіть розпорядження щодо надання в оренду земельних ділянок. А ми проаналізуємо, на скільки збільшився Ваш банк земель, через ВАШІ підставні підприємства «Агро Стиль» та «Дата АМ» . Особливу увагу приділіть розпорядженням, прийнятим 29.12.2018р., так як ця дата до цього часу відкрита, і Ви заднім числом до цього часу укладаєте договори.

А щодо ваших «прозорих» бюджетних закупівель можна говорити не переговорити. Найбільшим плювком на будь-яку незаконність своїх дій є випадки, коли договори підписуються ВАМИ від імені РДА зі своїми сателітами (Кондратенко, Кизь, Каменко, Харадзе, Токаренко, Мотренко, Аватор і Ко).

Я приведу декілька прикладів «прозорих бюджетних закупівель», не роблячи аналіз співвідношення «ціна-якість» та конкурентоспроможності товарів та послуг на ринку:

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МАКСІМАРКЕТ», зареєстроване у с. Красна Лука, керівником якого був Мотренко Юрій Миколайович, а став Охріменко Олександр Володимирович. Дане підприємство являється фігурантом кримінального Провадження №1-кс/526/185/2019, Справа №526/2168/18 по так званому «ЗАПСІЛЬСЬКОМУ ПІСКУ». Щодо результатів експертиз, проведених у рамках цього ж кримінального провадження, у мене багато сумнівів, але правоохоронним органам видніше. Тож відкрите кримінальне провадження не є перешкодою для здійснення 45 закупівель та укладення договорів між ТОВ «Максімаркет» та районною владою на суму 4 385 043,84 грн.

– ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГРАНД-СТРОЙ-СЕРВІС», зареєстроване у місто Гадяч, ВУЛИЦЯ КІНДРАТЕНКА, будинок 25-А, керівником якого був Кондратенко Віктор Анатолійович, а став Король Олександр Вікторович. Дане підприємство являється фігурантом кримінального Провадження №1-кс/541/157/2019, Справа №541/165/19 по факту зловживання службовим становищем службовими особами розпорядника бюджетних коштів відділу освіти Гадяцької РДА. Тож і даний факт не перешкодив районній владі здійснити у даного підприємства закупівель аж на цілих 12 514 194,45 грн.

– ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КВА», керівник КОНДРАТЕНКО ВІКТОР АНАТОЛІЙОВИЧ, зареєстроване у селі Петрівка-Роменська, ВУЛИЦЯ СОБОРНА, будинок 6, кімната 1 – проведено бюджетні закупівлі на суму12 257 067,09 грн.

Окрему увагу хочеться приділити Каменку Сергію Миколайовичу:

– він же ФОП Каменко С.М., бюджетних закупівель здійснено на суму 2 543 372,60 грн;

– він же являється керівником ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНТЕР А», що зареєстроване у селі Рашівка, ВУЛИЦЯ МИРУ, будинок 50. Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Інтер А» являється МОТРЕНКО ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ. Бюджетних закупівель проведено на суму 4 453 958,80 грн;

– він же являється керівником ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТОРГПОСТАЧ-ПЛЮС», що зареєстроване у місті Гадяч, ВУЛИЦЯ ТЕЛЬМАНА, будинок 23-А/11. Кінцевим бенефіціарним власником підприємства є РУДЯК ВОЛОДИМИР МИХАЙЛОВИЧ. Бюджетних закупівель проведено на суму 5 003 798,97 грн.

І це тільки айсберг.

Нікому не секрет, що в кулуарах РДА Вас називають «віконним магнатом». Що ж, «яка яблунька, такі й яблучка».

Звичайно, хто не робить, той не помиляється, але чи не дуже Ви заробились?

Доки Ви не залізли в с. Запсільське красти пісок на людських городах, обкрадаючи Вельбівську громаду, мені було байдуже до Вашої роботи. Я намагалась дотримуватись позиції: моя хата з краю. Але Ви змогли добратися і до неї. До того ж, вимога жителів Вельбівської сільської ради про усунення Вами порушень (щодо незаконного видобутку піску в с. Запсільське) Вами не виконана. Вам не вистачило 24 години? Чи для цього потрібен стадіон?»

«Базар Медіа в Україні»

Фото 1. О.Матюшенко (з офіційної сторінки «Гадяцького дитячого будинку» у Фейсбук)

Фото 2. Віталіна Пинчук (фото взяте із соцмережі)

LIVE OFFLINE
track image
Loading...