Кому не варто потрапляти на очі, хто кого сьогодні біситиме та мріємо про духовність

20180201 gaf u40 783
Поділитися новиною

20180201 gaf u40 783Сьогодні Церква вшановує Іоанна Ліствичника, автора «Ліствиці» – книги настанов про те, як християнину досягнути духовної досконалості. Цього дня годилося випікати печиво у вигляді драбинок, скроплювати його свяченою водою і роздавати кожному з членів сім’ї. Існувало також повір’я, що цього дня «домовик біситься»: це пов’язано начебто з тим, що саме о цій порі він змінює зимову шубу на літню. Тож потрапляти йому на очі цього дня було не бажано. Цікаво, що в Карпатах існувало повір’я, буцімто на Благовіщення домовик перераховує всіх членів родини – кого ж не побачить – той помре впродовж року.

Пізня весна була ознакою холодного літа. Коли ж дуб розпуститься раніше від ясена – на сухе літо. Дуб поки що в Україні не розпустився, а от ясен — подумує.

Іменинники сьогодні Іван, Захар.

7-8-ий місячні дні. Сьогодні максимально загострюються відчуття справедливості, невдоволення тим що відбувається, та інші «гострі» відчуття. А ще — інстинкт родини, спадковості, батьківщини. У декого ці відчуття сягнуть висот патріотизму. Спроби баналізувати, а згодом і каналізувати високе, а для когось і святе, можуть наштовхнутися на рішучий опір. Все, що відбувається на цьому тижні — пов’язано з цими категоріями і ними ж мотивовано. Керуючись власними почуттями і відчуттями, ми намагатимемося коригувати і стан речей. Роблячи це усвідомлено, маємо шанс досягти якщо й не успіху, то прогресу.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: –2,9, а найтеплішим у 2015 – +23,8.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...