Нині архангела Гавриїла; кого шукати з ліхтарем, слухати чи не слухати і чи завжди третій зайвий

630 360 1554474520 147
Поділитися новиною

630 360 1554474520 147Наступного дня після Благовіщення святкували Собор архангела Гавриїла. Собор архангела Гавриїла відзначається Церквою двічі на рік: 8 квітня і 26 липня. Архангели в церковній небесній ієрархії, так само як і ангели, належать до нижчої її ланки (є ще середня й вища). Архангели є вісниками великих подій і зміцнюють у людях віру. Згідно з біблейською легендою, вони невидимі, безсмертні, чисті духом, їхня кількість безмежно велика. Архангел Гавриїл був тим, хто сповістив Діву Марію про народження Ісуса Христа. Його ім’я перекладається як «Божа твердиня», «фортеця Божа». На іконах архангела Гавриїла зображають з райською гілочкою, яку він приніс Діві Марії або з ліхтарем у правій і дзеркалом у лівій руці. Цього архангела українці вважали володарем блискавок, тому намагалися відповідно вшанувати свого покровителя, «щоб блискавкою не спалив хати».

Цього дня заборонялося говорити будь-яку неправду, навіть і найменшу, а також взагалі багато розмовляти. А ще, старі люди казали, що якщо подивитися цього дня у люстро, можна побачити свою другу сутність… Докладно про небесну ангельську ієрархію можна почитати в трактаті Діонісія Ареопагіта «Про небесну ієрархію».

З іменинами вітайте Аллу, Ларису, Анну, Василя.

Сьогодні 3-4-ий місячні дні. Символ дня – незбагненне Дерево пізнання добра і зла, з якого власне і розпочалася вся ця вселенська катавасія з Адамом і Євою. Зрозуміло, що все б у них було добре, якби не підступний змій, який почав нашіптувати першій жінці всілякі дурниці, а та й повірила… Тож пам’ятайте, що за певних обставин третій таки і дійсно зайвий. Сьогодні ліпше не встрявати в чужі справи, а зайнятися виключно собою. Це той період, коли можна побачити власну помилку, припущену раніше й акуратно виправити її. Активними є шия і голосові зв’язки. Їжа має бути поживною, але не важкою. Снаги і віри!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1944 році – -6,5, а найтеплішим у 1975 –  +26,3.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...