Агітацію перед другим туром розпочнуть сьогодні

630 360 1554549734 925
Поділитися новиною

630 360 1554549734 925Відсьогодні, 8 квітня, громадяни мають право брати участь в агітаційних кампаніях за кандидатів у президенти.

Про це в неділю на брифінгу поінформувала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є дуже важливим, що з завтрашнього (8 квітня – ред.) дня наші кандидати мають можливість юридично, і наші громадяни мають можливість, брати участь в агітаційній кампанії кожного з кандидатів. Це також є важливим питанням, оскільки до цього така передвиборна агітація була не в межах чинного законодавства”, – сказала Сліпачук.

Також, за її словами, підсумки виборів з дня голосування були встановлені протягом 7 днів. “Якщо в 2014 році був 31 протокол з поміткою “уточнено”, то в цьому році було 41 такий протокол. Але ми змогли опрацювати документи і отримати уточнені протоколи та їх опрацювати в коротший термін”, – зазначила очільниця ЦВК.

Читайте також: ЦВК оприлюднила результати першого туру виборів

Крім того, вона додала, що прийняття такого рішення щодо другого туру дає можливість кандидатам розпочати направлення до ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій: “Це дуже важливо, тому що завтра (8 квітня – ред.) останній день, і ми фактично розблокували юридично цей процес”.

Як відомо, на чергових виборах Президента України до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...