На кордоні з Білоруссю затримали чоловіка, який може бути причетним до батальйону бойовиків “Восток”

62eaec52980e7bd5929bca88add5e9a5
Поділитися новиною

62eaec52980e7bd5929bca88add5e9a5В Україні чоловік здобув ступінь доктора політичних наук.

Українські прикордонники затримали біля кордону з Білоруссю чоловіка, який може бути причетним до батальйону бойовиків “Восток”, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

 Затриманий розповів прикордонникам, що його депортували з Білорусі через несплату адміністративного штрафу. Однак перевірка показала, що причина депортації в іншому. Чоловік намагався влаштуватись в сусідній країні на роботу і вказав в резюме службу в батальйоні “Восток”. 

Відповідно до баз даних сайту “Миротворець” ( https://myrotvorets.center/criminal/glukhota-sergej-vasilevich/?fbclid=IwAR2lv0FK8yjwf5yl7ORUqHi9E5Q-oCFUN5Q8ihftlQaHqZsd6XUaAidkSIU ), чоловік був заступником командира НЗФ “Восток”, очолюваним сумнозвісним Олександром Ходаковським, та співробітником т.зв. “МГБ ДНР” з питань розробки стратегії та тактики ведення бойових дій, формування ідеологічної концепції “ДНР”, забезпечення політичної та юридичної безпеки учасників переговорного процесу”.

 Однак згодом він втік з окупованої частини Донбасу через Росію до Білорусі, де і дав оголошення про пошук роботи в Інтернеті. Правоохоронці сусідньої держави вислали його за межі своєї країни та заборонили в’їзд на 10 років. 

Крім того, з’ясувалось, що, навчаючись в Україні, затриманий мав можливість отримати у т.ч. і пристойну освіту за кордоном, а також захистив там дисертацію та отримав ступінь доктора політичних наук. Тривалий час працював за фахом. До Донецька подався у 2014 році.

 За цим фактом Держприкордонслужбою направлено інформування до відповідного правоохоронного органу, про наявність в діях особи ознак кримінального правопорушення. 

За інформацією білоруського інтернет-видання Наша ніва

“Найімовірніше, мова йде про 36-річного громадянина України, гадячанина Сергія Глухоту.

resu 22 21 ogc0k

 

Саме він опублікував своє резюме на порталі jobs.tut.by із зазначенням служби в батальйоні «Восток».

resu 22 1 o19ir

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...