Що очікувати від Василя Теплого, чи повернеться холод

vesennyaya kapel
Поділитися новиною

vesennyaya kapelСьогодні Василя Теплого, чи повернеться холод і як розв’язати те, що розв’язати не можна  

Після теплого Олекси, чоловіка Божого, вшановуємо Василя і теж теплого. Священномученика Василія, пресвітера Анкірського в народі звали Василем Теплим, Крапельником чи Парником. Зазвичай від Василя встановлювалася тепла і сонячна погода. Цього дня українці придивлялися до місця, де мали будувати нову хату, клуню, хлів, лазню чи копати погріб.

Ті місця, де зі стріхи скапувала вода й стікала в струмки – оминали, вважаючи, що там вода торує собі шлях у земні глибини і будь-яка будівля, зведена на цьому місці довго не простоїть. Спостерігали за погодою: Якщо жайворонки багато й довго співають – утримається ясна погода без опадів, якщо їх не чути від самого ранку – чекай негоди. Якщо жаби не квапляться розпочинати свої перші весняні концерти — ще повернеться холод. А ще казали: «На Теплого Василя радується зілля». Цього дня ґаздині пекли пісні калачики, що символізували сонце.

Іменинники сьогодні Василь, Василіса.

29-ий місячний день. На початку квітня розпочинається зближення Плутона з Сатурном у Південному Вузлі. Ми на порозі тривалого і надзвичайно відповідального проміжку року, часу кристалізації певних тенденцій, які вповні проявляться на початку 2020. Сатурн — повелитель часу, планета меж, кордонів і дуже жорстких обмежень. Натомість Плутон управляє колективними процесами і глибинними трансформаціями. Енергія цієї планети спонукає нас до ревізії та руйнації старих порядків, систем, рамок. На рівні особистості це може проявлятися як у вигляді прогресу, росту, наприклад професійного, так і у вигляді деградації, пониження соціального статусу. Також існує загроза опинитись перед лицем масштабних і неконтрольованих факторів, вплинути на які не буде жодної можливості.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році – -6,4, а найтеплішим у 1990 –  +21,9.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...