Компенсації, нормативно грошова оцінка земель, перевезення

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 2 квітня.

 Призначення та виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги

Компенсація призначається і виплачується непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам із інвалідністю, дітям із інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Призначається виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб або осіб, які втратили працездатність, у таких розмірах: 15% – фізичним особам, які надають соціальні послуги особам із інвалідністю І групи; 10% – фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам із інвалідністю ІІ групи та дітям із інвалідністю.

Розмір компенсації:

У разі догляду за особою з інвалідністю І групи – з січня 288,15 грн щомісячно; з липня 301,05 грн; з грудня – 315,30 грн;

за собою з інвалідністю ІІ групи, громадянами похилого віку та дітьми з інвалідністю – з січня 192,10 грн щомісячно; з липня – 200,70 грн; з грудня – 210,20 грн.

Розмір допомоги особі, яка досягла пенсійного віку, за надання соціальних послуг становить за особою з інвалідністю І групи – з січня 224,55 грн щомісячно; з липня – 234,60 грн; з грудня – 245,70 грн;

За ромадянами похилого віку та дітьми з інвалідністю – з січня 149,70 грн щомісячно; з липня – 156,40 грн; з грудня – 163,80 грн.

Компенсація призначається на бюджетний рік.

Основним проблемним питанням компенсації є несвоєчасне повідомлення заявниками про виникнення обставин, які спричиняють припинення виплати, і виникнення переотриманої суми компенсації.

Нормативно грошова оцінка земель населених пунктів на території району

Виконання таких робіт відноситься до заходів першочергового значення, оскільки впливає на дохідну частину місцевих бюджетів. Питання проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів знаходиться на контролі ОДА та органів Держгеокадастру.

Нормативна грошова оцінка потрібна:

*для встановлення розміру земельного податку на земельні ділянки;

*визначення розміру орендної плати за земельні ділянки, що перебувають у державній чи комунальній власності;

*визначення втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва;

*встановлення державного мита при обміні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок.

Нормативна грошова оцінка земельної ділянки – це потенційний прибуток, який можна отримати, здійснюючи діяльність на конкретній ділянці землі відповідно до категорії та дозволеного використання земельних ділянок. Такий дохід від землі визначається відповідно до офіційно затверджених нормативів та формул. Технічна документація проводиться землевпорядними компаніями, які мають право на розроблення документації та мають у штаті двох сертифікованих інженерів-землевпорядників.

На даний час виникла потреба в оновленні технічних документацій. У липні 2018 року був складений план-графік проведення НГО населених пунктів, яким передбачено проведення, по 58 населених пунктах, з них по 9 – у 2018 році.

Завдяки активній позиції сільських голів і землевпорядників укладено договори, виконані роботи, проведена експертиза по 17 населених пунктах Великобудищанської, Книшівської, Сарівської, Харковецької та П.-Роменської ОТГ.

У 2019 році потрібно провести роботи по 41 населеному пункту. Кошти передбачено та прийнято рішення про дозвіл на проведення НГО: Краснолуцькій ОТГ (Гречанівська сільська рада – с. Зелена Балка, Римарівська сільська – Римарівка, Максимівка, Змажине, Цимбалове), Мартинівська сільська рада (6 населених пунктів), Рашівська сільська рада (Рашівка, с. Новий Виселок) – усього 13 населених пунктів.

Існує проблема передбачити кошти і укласти договори по Лисівській сільській раді на проведення НГО 7 населених пунктів, по П.-Роменській ОТГ (6 населених пунктів), по Сергіївській ОТГ (11 населених пунктів) та по Гадяцькій міській ОТГ (Гадяч, Біленченківка, Осняги).

Оновлення НГО дасть змогу переглянути і встановити нові розміри земельного податку та розміри плати за оренду земельних ділянок, що значно збільшить надходження до місцевих бюджетів. Голови місцевих рад повідомлені про необхідність виконання плану-графіку.

Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації

Із початку року на території району виникло 20 пожеж. Вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 736 732 грн, побічний збиток 1 436932 грн. Виявлено одну смерть. При гасінні врятовано матеріальних цінностей на суму 2 320 000 грн. Із 20 пожеж, що виникли, 13 – у житловому секторі, 2 – на ТЗ, 1 – на підконтрольному об’єкті та 4 – на відкритій території.

Стан безпеки

Із 26 березня по 1 квітня зареєстровано 200 повідомлень про злочини та пригоди, 15 внесено до ЄРДР:

2 – нанесення легких тілесних ушкоджень;

2 – крадіжки;

2 – зберігання наркотичної сировини без мети збуту;

2 – збут наркотичної сировини;

2 – незаконна врізка, добування конденсату;

2 – незаконне заволодіння ТЗ.

За вказаний період працівниками ВП складено 55 адміністративних протоколів.

 Створення та корегування маршрутів району

Пасажиропотік по маршруту Гадяч – Плішивець – Броварки – з 25.03 по 1.04 перевезено 398 пасажирів: Хитці (73), Ціпки (59), В.Будища (71), Плішивець (78), Дучинці (35), Книшівка (54), Броварки (28).

Пасажиропотік по маршруту Гадяч – Лисівка ч-з Харківці – з 5.03 по 1.04 перевезено 847 пасажирів: Червоний Кут (32), Сари (314), Лисівка (107) Рашівка (172), Харківці (222).

По Програмі «Приміський автобус» на 2019-2020 роки по маршруту Гадяч – Броварки відшкодовано: січень – 14 404,60 грн, лютий – 30 594,53 грн.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...