Нині шумливого Хризанта

630 360 1553855143 612
Поділитися новиною

630 360 1553855143 612Чи можна об’їхати карму, кого в давнину називали брехунцями і де взяти натхнення

Чи брехня і не всесвітня, а в нас вже 1 квітня! Прикметно, що в Індії цього дня святкують свято Папамочані Екадаші — своєрідний день карми. А закон карми, як відомо, нездоланний: теперішнє — наслідок минулого і причина майбутнього. Або, як кажуть українці, “що посієш, те й пожнеш”.

А тепер дещо про питомо українське слово “брехати”. Воно означає “говорити неправду”, “гавкати” і має близько 15 похідних! Зокрема: брехун, брехуха, брехло, брехака (епітет собаки), брехало, бреханина, брехач, брехенька (“баєчка”, “небилиця”), брехи (“вигадки”), брехунець (у давнину українці так називали адвокатів, а за радянських часів — дротовий радіоприймач), побрехенька, прибрехач (“донощик, обмовник”). Є це слово і в наших сусідів-слов’ян. Приміром у поляків воно означає “гавкати”, “брехати” (про собак), “базікати”, у словаків — “гавкати”, “казати неправду”, у чехів воно означає “дзявкати”, у болгар — “стогнати, чихати”, у сербохорватській — “задихатися, кашляти”, у словенській — “кричати, верещати”. Одним словом “брр…” Зауважте, що російське слово “врать” – набагато м’якше, “воркітливіше”, примирливіше.

Якщо в цей день тепла погода, то на сприяння дорідним врожаям. До цього дня мали зійти останні сніги, тому спостерігали: якщо вода стікає шумливо, то повинні бути густі трави, якщо тихо – кволі. Народна примовка стверджує: «Як Хризант погідний, то буде рік дорідний».

Іменинники сьогодні Дарина, Іларія, Дмитро, Іван, Софія.

Нині 26-ий місячний день. В енергетичному плані не дуже легкий, адже за декілька днів обновиться місяць. Резерви організму на межі, біоритми уповільнюються, ми стаємо дуже вразливими і реагуємо на будь-які зовнішні подразники. В ці дні бажане табу на алкоголь, секс, важку м’ясну їжу. 26-ий місячний день якнайкраще підходить для постування. Але не забуваймо, що справжній піст завжди супроводжується молитвою. Так само як і молитва нерозривно пов’язана з аскезою, певного роду обмеженням. Від хірургічного втручання в ці дні теж краще утриматись (особливо чоловікам). Уникайте суєти і поспіху в будь-чому. Снаги та натхнення!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році: – 8,7, а найтеплішим у 2016 – +20,3.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...