Навіщо качатися по землі, визначаємо за водою легкість року і про каверзи Меркурія

1254.970
Поділитися новиною

1254.970Сьогодні мученика Никандра. Святий Никандр Єгиптянин був знаним лікарем і під час гонінь на християн відвідував ув’язнених у тюрмах, надаючи їм допомогу. Вдень він лікував язичників-можновладців, а вечорами – убогих і тих, хто постраждав за віру. Вночі він ховав загиблих за віру християн – закатованих, або тих, кого розірвали хижі звірі. Невдовзі вже його самого вистежили, схопили і жорстоко стратили.

Вважалося, що цього дня у вовків з’являється потомство. Якщо вночі чуєш собачий гавкіт або виття – переверни подушку, аби сон був добрий і щоби щось лихе не справдилось. Також були прикмети, пов’язані з першим громом: «Як уперше гримить грім, треба спиною що-небудь (найпаче стіну) підперти – щоб спина не боліла, як настане літня робота». Або по землі покачатися, щоб крижі не боліли. «Як падає град, викидай надвір сковороду і кочергу, щоби перестав»; «Весняна вода тече повільно – на важкий рік. Швидко – на добрий і врожайний». Між іншим, весняні води течуть все повільніше — українські річки всихають рекордними темпами.

З іменинами вітайте Олександра, Олексія, Дениса.

Сьогодні припиняється ретроградний рух Меркурія і він починає рухатися вслід за Сонцем. Саме Меркурій колись у давнину був “відповідальним” за зміну пір року. У мить, коли Меркурій перетинає точку весняного рівнодення, остаточно перемагає весна — настає стале тепло. Але якщо Сонце переходить точку весняного рівнодення завжди 20 — 21 березня, то в Меркурія свій власний розпорядок. Цього року він перетне точку весняного рівнодення лише 17 квітня. Енергетика сектора Риб, де нині знаходиться Меркурій, не обіцяє сталого тепла. Венера теж додасть тепла, коли перейде в Північну півкулю. В цьому році вона затрималася в зимових знаках, зокрема в холодному Водолії. В знак Овна (Північна півкуля) вона перейде лише 20 квітня. Це стосовно погоди, стосовно ж емоцій прогноз наступний: все буде майже оk, єдине, чого варто стерегтися — нерозбірливості: в романтичних стосунках, у фінансових справах, в політичних уподобаннях. Весни в усьому! Так, і про авітаміноз не забувайте…

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 році – -9,5, а найтеплішим у 1977, 1981 – +18,0.

астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...