Гадяцька стоматологія і реформа

басараб реформа
Поділитися новиною

басараб реформаНа минулій апаратній нараді, яка відбулася 5 березня, додатковим питанням було роз’яснення головного лікаря КНП «Гадяцька ЦРЛ» Олександра Басараба про стоматологічну реформу району.

У зв’язку з підписанням договору КНП «Гадяцька ЦРЛ» із Національною службою здоров’я України з 1 квітня 2019 року стоматологічна служба фінансуватися не буде. Лікарі-стоматологи міста будуть передані у штат госпрозрахункового відділення профілактичних медичних оглядів. Із метою забезпечення та утримання лікарів-стоматологів у сільській місцевості закладом направлені сільським головам листи з розрахунками додаткових асигнувань.

«У стоматологічну службу району входить 15 населених пунктів, де є діючі кабінети і працюють лікарі-стоматологи, а це 9,5 посад (5 у районі і 3,75 у місті), – пояснює Олександр Іванович. – Є два варіанти для того, щоб лікарі продовжували працювати, так як і в районі, і в місті стоматологія дуже потрібна і необхідна. Тому або лікар-стоматолог переходити на ФОП, або іде на баланс сільської ради. Але, щоб стоматологи перейшли на ФОП, у них повинна бути ліцензія. Керівництво закладу КНП «Гадяцька ЦРЛ» підготувало та направило листи на сільські ради та ОТГ про співфінансування а саме: 70% фінансує сільська рада (заробітна плата, комунальні платежі та інше), а 30% – районний бюджет. Громади ОТГ фінансуються 100% із своїх бюджетних коштів».

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...