«Думала, собака скавучить, але помилилася… – бабуся»

врятувала
Поділитися новиною

врятувалаМинулого тижня полтавські ЗМІ поширили історію про вчинок, гідний людської поваги! Анна Гусак, курсантка 4-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного УВС, яка зараз проходить стажування в Полтавському відділі поліції, врятувала 85-річну бабусю.

 

Це сталося кілька днів тому. Дівчина йшла вулицею села Яківці (Київський район у Полтаві) і почула скавчання біля одного з будинків. Коли поглянула у щілину паркану, то побачила бабусю, яка сиділа в калюжі і не могла рухатися та просила допомоги. Хвіртка у двір була зачинена, а господарку «захищали» дві величезні собаки. Скільки часу бабуся знаходилась на вулиці, було невідомо, до того ж вона скаржилась на біль в області серця. Тому дівчина, приборкавши свій страх, увійшла до двору з іншого боку будинку.

Анна відтягла жінку з калюжі і завдяки навичкам, здобутим на домедичній підготовці в університеті, розгледіла у баби ознаки інсульту і негайно викликала їй «швидку». До прибуття родичів і «карети» швидкої курсантка постійно підтримувала розмову з жінкою, розтирала їй ноги і зігрівала ковдрою, знайденою у будинку.

Усе завершилося добре: Валентину Миколаївну госпіталізували і надали кваліфіковану медичну допомогу. Через кілька діб стало відомо, що бабуся пережила мікроінсульт, і допомога, яку надала курсант Анна, була вчасною і вкрай необхідною.

Схожа історія кілька тижнів тому сталась у Гадячі. Із вікна редакції ми помітили, що на лавці під під’їздом сусіднього будинку лежить чоловік. Не гаючи часу, ми вирушили до нього. Тим часом приїхав патрульний автомобіль. На щастя, чоловік був живий і, зі слів поліцейського, знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Проте це не означає, що йому не потрібна медична допомога, тому правоохоронці відразу ж викликали швидку допомогу. Але у відповідь почули, що «якщо він п’яний давайте йому раду самостійно!»

Чесно кажучи, ми були шоковані такою відповіддю! Проте поліцейський не розгубився – посадив потерпілого вертикально, розтирав руки і вуха снігом, загалом усіма можливими діями намагався привести його до свідомості.

Тим часом інший правоохоронець не покладав надії, що швидка таки приїде, і викликав медиків знову і знову. Приблизно через півгодини, карета швидкої допомоги таки з’явилась – нашатир, підсунутий до носа чоловіка не допоміг привести його у свідомість, тому прийняли рішення везти його до лікарні.

Чим закінчилась наша історія, на жаль, не відомо. Так само не відомо, через що чоловік втратив свідомість – «перебрав» чи, можливо, внаслідок якоїсь хвороби. Лише хочеться додати: приємно, що правоохоронці вчинили правильно, а головне – по-людськи. У той же час дуже прикро, що деякі медики поводяться дуже упереджено по відношенню до громадян, а стан і діагнози визначають по телефону.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...