Сьогодні рятувальники перевірятимуть виконання вимог законів з питань цивільного захисту

1511525685 4448
Поділитися новиною

1511525685 4448На Полтавщині розпочалась контрольна перевірка ДСНС України щодо виконання вимог законів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб у Полтавській області. Про це йшлося на нараді у Полтавській ОДА

“Минув рік, як ДСНС України провела комплексну перевірку полтавського регіону. Сьогодні розпочинається контрольна перевірка. Її мета — усунення недоліків, які виявили під час минулої комплексної перевірки. В Україні великі втрати існують на пожежах, тільки цього року стались 7 808 пожеж, де загинули 453 людини”, – зазначив Руслан Білошицький,заступник голови ДСНС України. 

Контрольна перевірка на Полтавщині триватиме з 25 лютого по 7 березня. Надзвичайники перевірятимуть такі установи:

25 лютого — Полтавська ОДА;
26 лютого — виконком Полтавської міської ради;
27 лютого — виконком Пирятинської міської ради та Пирятинську РДА;
28 лютого — виконком Гадяцької міської ради та Гадяцьку РДА;
4 березня — виконком Кобеляцької міської ради та Кобеляцьку РДА;
5 березня — виконком Зіньківської міської ради та Зіньківську РДА.

Начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко повідомив, що Полтавщина до перевірки повністю готова.

“За цей рік виділили 423 тисяч грн на реконструкцію системи оповіщення. Закуплені сучасні комплекси і ми готові підключати системи оповіщення ОТГ, міст до регіональної системи. Горішні Плавні і Кобеляцький район вже мають проекти сучасних систем оповіщення. У нас 71 захисна споруда вже проінвентаризована. ДСНС України у Полтавській області виділили 8 тис. літрів пального. Проводились великі роботи, особливо у зимовий період. В області активно триває робота по оновленню генеральних планів населених пунктів. Для покращення аварійно-рятувальної служби закупили човен. У Кобеляцькому районі функціонує сучасне пожежне ДЕПО, а в Яреськах триває розмінування полігону. Загалом, область до перевірки готова”, – підсумував Віктор Стеблянко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...