«Стоятимемо, поки не отримаємо зарплату!»

сирз3
Поділитися новиною

сирз3Мирна акція протесту колишніх працівників гадяцького сирзаводу розпочалася 18 лютого: була перекрита об’їзна вулиця Тельмана. Люди сподівалися, що керівництво заводу відреагує на цю акцію і виплатить їм заборговану зарплату.

 

Кілька днів акція протесту відбувалась на об’їзній, згодом люди змінили тактику і перейшли під стіни сирзаводу – заблокували пропускний пункт. Тим часом до вирішення проблеми невиплати зарплати долучилась районна влада. Між представником ТОВ «Гадячсир» і РДА було укладено меморандум про співпрацю, а також розроблено графік виплати заборгованої зарплати.

Але попри неодноразові переговори та оголошення про те, що зарплату виплачуватимуть поступово, люди не вірять обіцянкам чиновників і стверджують, що будуть стояти, поки не отримають зароблене. А блокаду роботи заводу вони вважають найкращим способом змусити керівництво заводу віддати заборговану зарплату.  

У п’ятницю, 22 лютого, група водіїв вантажівок, які волею випадку стали заручниками цієї ситуації, намагалась домовитись із мітингарями – просили відкрити ворота проїзного пункту і випустити вантажівки. Але люди стояли на своєму:

«Розуміємо, що водії не мають до цього ніякого відношення. Нам жалко і вас, але нічим допомогти не можемо. Як хочуть, нехай кидають машини і їдуть додому.

Ми вже підняли людей страйкувати, тому звідси не підемо, поки не отримаємо своїх грошей. В усьому світі так робиться – люди мітингують і добиваються свого. От і ми доб’ємося!»

Блокада продовжувалась і на вихідних: мітингарі грілися біля вогнища вдень і вночі, але ні в’їхати, ні виїхати з території заводу не давали. Протестуючі розповідають, що в ніч із суботи на неділю відбулася провокація. Із їхніх слів, охорона сирзаводу намагалась відкрити ворота і випустити вантажівки. Проте зробити це їм не вдалося.

Уже в понеділок, 25 лютого, водії вантажівок знову спробували переговорити із мітингарями:

«У нас контракт із фірмою-замовником, яка знаходиться у Южному (Одеська обл. – авт.). До цього заводу ми взагалі не маємо ніякого відношення.

Стоїмо тут тиждень. У нас уже закінчуються гроші, які мали при собі, закінчується пальне (ночуємо у машинах, гріємось, готуємо їсти). Вважаємо, що нас тут утримують незаконно. Не ми ж їм заборгували!»

Але і ця спроба не увінчалась успіхом. Люди впевнено стоять на своєму – жодна вантажівка із сировиною для заводу не в’їде і не виїде.

До речі, цього ж дня стало відомо, що виробництво на заводі зупинилось ще у п’ятницю, 21 лютого. Про це розповіли працівники, які досі офіційно працюють і які також приєднались до мітингу. Кажуть, що сировина закінчилась, тому кілька днів поспіль жоден із цехів заводу не працює.

Чим закінчиться ця історія – читайте у наступних номерах тижневика.

Оксана Кириченко

Через тиждень після початку мирної акції на мітингарів таки звернув увагу один із центральних українських телеканалів. У понеділок, 25 лютого, кореспондент із відеооператором приїхали до сирзаводу, щоб відзняти новинний сюжет.

сирз2

 

5 коментарі до “«Стоятимемо, поки не отримаємо зарплату!»

  1. Бідні люди! За свої зароблені гроші мусять мерзнути під ворітьми, щоби витребувати зарплату! Що це за порядки такі, що ніхто не несе відповідальності за такі шалені борги по зарплаті?

  2. Там в основном стоят закоренелые работники завода (стаж от 5 лет). Все прекрасно понимают систему выплат на данном предприятии. Хотели привлечь внимание? Они этого добились. А толку? Своими блокадами убивая еще больше економику производства. Каждую зиму в последние годы на заводе такая ситуация с долгами по з/п, но никто не упомянул что когда производство налажено, в конце лета, осенью работники получают по две зарплаты в месяц. Да ситуация не простая, но все прекрасно знали о грядущих долгах по з/п на период зимы, ничего вы не добьётесь.

  3. http://bit.ly/2GHejqS – Набор для выращивания грибов

    Компактные грибницы для домашнего выращивания грибов.
    Более 6 килограммов продукта всего с одной коробочки.
    Элементарная процедура посадки, а также минимум усилий и времени для ухода.
    Свежие, вкусные, а самое главное натуральные грибы на вашем столе круглый год!
    10 видов грибов: белые грибы, вешенки, грузди, лисички, опята, подберезовики, подосиновики, белые трюфели, шампиньоны, шиитаке

    http://bit.ly/2GHejqS – Набор для выращивания грибов

  4. https://clck.ru/F7nBP – Держатель для смартфона с функцией беспроводной зарядки
    Уникальный автомобильный держатель для смартфона с беспроводной зарядкой.
    Устройство надежно крепится в салоне авто благодаря двойной фиксации.
    Автоматически заряжает смартфон, когда вы в пути.

  5. http://bit.ly/2IOMuyU Cledbel 24K Gold – маска-пленка с лифтинг-эффектом
    Инновационная маска с коллоидным золотом для безоперационной подтяжки кожи лица и шеи.
    Восстанавливает выработку коллагена, разглаживает морщины и подтягивает кожу, а также очищает поры и избавляет от черных точек.
    100% натуральный состав. http://bit.ly/2IOMuyU

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...