НАБУ завершило обшуки у керівників Полтавської ОДА

nabu poltava oda
Поділитися новиною

nabu poltava odaДетективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури майже добу проводили слідчі дії за місцем проживання та у робочих кабінетах Валерія Головка та Андрія Пісоцього, повідомляє poltava.to

22 лютого 2019 року детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання низки посадових осіб Полтавської ОДА. Слідчі дії провели на підставі ухвал слідчого судді під процесуальним керівництвом САП, в межах розслідування провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовими особами Полтавської ОДА за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України (Одержання хабара).

Офіційно НАБУ протягом 22 лютого нічого не повідомило з приводу обшуків на Полтавщині. Однак голова Полтавської ОДА Валерій Головко підтвердив факт обшуків та пов’язав слідчі дії із тиском політичних опонентів:

— Так, сьогодні у адміністрації проводяться обшуки. Але це лише політичні провокації з боку наших опонентів. Дехто ніяк не може прийняти, що нам повністю вдалося виключити з нашої роботи політичний компонент. Це вже не перша спроба знову розпочати в регіоні якісь міжусобиці.

Перший заступник Андрій Пісоцький пов’язав обшуки із дестабілізацією роботи влади в регіоні:

— Зрозуміло, що мета цих обшуків — зупинити функціонування області та посіяти непорозуміння. Але успіхом ця спроба не увінчається.

«Полтавщина» згадала ім’я директора Департаменту будівництва Полтавської ОДА Тимофія Голбана серед фігурантів обшуків, однак він заперечив факт обшуків і повідомив, що спокійно працює на своєму робочому місці.

Сьогодні видання «Українські новини» із посиланням на власні джерела у НАБУ повідомило про наслідки обшуків. Так, правоохоронець повідомив, що НАБУ та САП завершили обшуки тільки вночі. Детективи вилучили документи, гроші та техніку.

22 лютого «Українські новини», посилаючись на своє джерело в НАБУ, повідомили, що кримінальне провадження відкрито за фактом ймовірного отримання близько 1 млн доларівхабара Валерієм Головком та Андрієм Пісоцьким.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...