У січні встановили, у лютому – зняли

лічильник
Поділитися новиною

лічильник«Хтось знає, що відбувається із лічильниками на електроенергію? 15 лютого встановили двотарифний, не запитуючи, хочу я його чи ні. А днями прийшли зняли його і встановили назад старий. Це лише у мене така біда чи ні?» – запитувала у соцмережі гадячанка Ніка Корольова.‎

Її допис активно коментували у соцмережі. І як виявилось, подібне «непорозуміння» не тільки у неї. Кілька гадячан підтвердили, що й у них нещодавно встановлений цифровий лічильник також замінили на старий.

Спеціалісти від Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго»,  які прийшли демонтувати двозонний лічильник, зрозумілих пояснень громадянам не надали. Натякали, що партія лічильників була бракованою і тому потрібно їх вилучили.

За коментарем ми звернулись до начальника Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» Олексія Черняка. Він розповів, що встановлення таких лічильників передбачене інвестиційною програмою від 2018 року, а місце їхньої установки чітко визначене. Виявляється, деякі лічильники помилково встановили не за тими адресами. Тому зараз просто наводять лад.

Окрім цього, О.Черняк пояснив, що вже в липні диференційований облік для населення буде скасовано. А цифрові лічильники будуть працювати лише для обліку і автоматичної передачі даних. Це значить, що вартість спожитої електроенергії, облікованої як звичайним, так і цифровим лічильником, рахуватимуть однаково.    

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...