Про злочини, здобутки попередника і катастрофічну нестачу кадрів

DSCN9920 копия
Поділитися новиною

DSCN9920 копия23 січня відбулася перша прес-конференція начальника відділу поліції. Нагадаємо, Євгена Бикова на посаду було призначено 21 листопада 2018 року, раніше він обіймав посаду заступника начальника ВП–  начальника сектору кримінальної поліції.

Спочатку  Є. Биков коротко розповів журналістам про роботу поліції за минулий 2018 рік. Було зареєстровано 5 тис. 850 звернень про правопорушення та інші події. З них 513 – про скоєння кримінальних правопорушень. Зареєстровано два вбивства, одне розкрито, особи повідомлені про підозру, справа знаходиться в суді. По другому вбивству триває слідство, є особи, які підозрюються, але крапку ставити ще зарано. Зареєстровано та стовідсотково підтверджено два факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 231 крадіжка – 91 розкрито. Зареєстровано 3 грабежі, 2 розкриті, по одному, яке було скоєно у грудні минулого року проводиться слідство, особа встановлена. 6 фактів вимагань, 53 факти шахрайства, 5 фактів незаконного поводження зі зброєю, 8 фактів незаконного заволодіння ТЗ, 31 факт незаконного обігу наркотичних речовин, 5 фактів збуту. По всіх фактах особи встановлені, справи розглядаються в суді. Також за минулий рік задокументовано і припинено незаконну діяльність двох злочинних груп: одна – крадіжка газоконденсату з трубопроводів, друга – вимагачі. На даний час учасники груп притягнуті до кримінальної відповідальності, вручена підозра, проводяться подальші слідчі дії. За минулий рік зареєстровано 34 факти насильства в сім’ї, по 28 випадках складені адміністративні протоколи.

Далі посадовець відповів на питання ЗМІ

На якій стадії знаходиться розслідування по справі зниклого безвісти Миколи Дзюби? Адже кілька разів на прес-конференціях було озвучено, що ось-ось слідство завершиться?

– Щодо зниклого М. Дзюби справа знаходиться в стані розслідування, здійснюється слідчим управлінням Полтавської області у зв’язку зі складностями. Особи, які підозрюються у причетності до вбивства зниклого, стали відомі слідству, і зараз тривають необхідні заходи щодо документування їх причетності та притягнення до відповідальності.

18 січня 2018 р. в Оснягах автомобілем збили чоловіка. Тоді ж правоохоронними органами було сказано, що автомобіль знайшли. Чи вдалося встановити його власника? Які результати?

– За даним фактом порушена кримінальна справа, особи встановлені завдяки камерам відеоспостереження, автомобіль, на якому здійснено наїзд, вилучений. Надалі проводяться слідчі дії, проведено ряд обшуків. Складність розкриття злочину в тому, що особи, які вчинили наїзд на громадянина, що спричинило в подальшому смерть чоловіка, всіляко намагалися  приховати сліди злочину, а саме: переховували автомобіль та зникли з місця події, виїхавши з міста. Слідство триває, крапка буде поставлена в найближчий час.

Профілактика розпивання алкоголю неповнолітніми. Чому правоохоронцями не було проведено жодного профілактичного рейду по кафе та нічних клубах міста?

– За минулий рік складено один протокол щодо продажу алкоголю неповнолітньому. Відпрацьовано 24 рейди у цілях профілактики, 15 разів перевірявся нічний заклад «Скорпіон». Порушень не зафіксовано.

Також було задано додаткове питання, яке стосувалося минулорічної події. Нагадаємо, йшлося про квартирного злодія молдовської національності, який винайняв квартиру подобово і, обікравши її, задав збитків господарю на 30 тис. грн.

Які результати, що було зроблено?

– Особа встановлена, слідчим була направлена підозра в прокуратуру для погодження, але справу повернули на доопрацювання у зв’язку з недостатньою кількістю додаткових експертиз. У найближчий час будуть проведені заходи та передані повторно. Але у зв’язку з тим що особі не було обрано міру запобіжного заходу, в подальшому буде встановлюватись місцезнаходження даної особи.

За словами керівника, в поліції досить серйозний кадровий некомплект, потреба у 17 вакантних працівниках. Усього штатна чисельність ВП становить 81 посаду, на даний час працює 77 працівників. Відкрито конкурсні відбори, оголошується конкурс для випускників для проходження навчання у вищих навчальних закладах.

Також начальник поліції відзначив програму «Безпечний район», яка передбачає встановлення 120 камер відеоспостереження, 30 – у місті і 90 – у населених пунктах району, що дає можливість розкривати злочини майже по гарячим слідам. Усі записи зберігаються протягом місяця на серверах і відеоносіях. Центр працює без вихідних. Інформація збирається і передається поліції після офіційного запиту.

Любов Шкрьоба

На фото: Начальник Гадяцького ВП Євген Биков, заступник начальника ВП, начальник сектору кримінальної поліції Сергій Сергієнко, заступник начальника ВП Олександр Березовський, начальник сектору кадрового забезпечення Оксана Боряк, заступник начальника ВП, начальник слідчого відділення Вікторія Авдєєнко

2 коментарі до “Про злочини, здобутки попередника і катастрофічну нестачу кадрів

  1. Звернув увагу на заголовок, уважно перечитав текст і не знайшов, а які ж злочини здійснив попередник? Напевне, щось таки є, Любов Шкрьоба, знає більше за інших, але через корпоративну солідарність начальник РВ цю тему упустив. Інакше б попередника не звільняли з посади.

  2. [quote name=”В.”]Звернув увагу на заголовок, уважно перечитав текст і не знайшов, а які ж злочини здійснив попередник? Напевне, щось таки є, Любов Шкрьоба, знає більше за інших, але через корпоративну солідарність начальник РВ цю тему упустив. Інакше б попередника не звільняли з посади.[/quot
    Попередника не звільнили із посади, а перевели на інше місце служби, також начальником. Ви не правильно трактуєте заголовок – злочини на території району; здобутки, які були здійснені ще за попереднього начальника і так далі…

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...