Хлопець з Полтавщини одружився з коханим у США

111
Поділитися новиною

11130 січня 2019 року, у Нью-Йорку взяв шлюб Богдан Глоба, відомий громадський діяч родом з Полтавщини, людина, яка не приховувала свою орієнтацію, повідомляє видання kolo.news

Його коханого звуть Василь, він із Вінничини. Одружилися українці далеко від рідної землі, адже у себе на Батьківщині почувалась вигнанцями, українське суспільство нетолерантне до геїв. 

6 років Богдан Глоба боровся в Україні за право людей бути тими, ким вони є за природою, любити тих, кого хочуть, і не соромитись цього. 

– Я відчуваю радість, бо я боровся 6 років за гей мерідж. І трохи сум, що таки це не можливо в Україні, і доводиться це робити в Нью-Йорку, – поділився Богдан. 

Щасливі молодята

Як розповів Богдан нашому виданню, у Нью-Йорку можна взяти шлюб як у мерії, так і в церкві. Пара розписувалась у мерії.

– Отримуєш ліцензію і протягом 60 днів маєш розписатись, – розповів Богдан Глоба. – Можна це зробити й за один день.

Богдан уже 2 роки живе в Америці, Василь прибув до США недавно.

Подруга Богдана з Полтавщини, відома активістка Ірина Земляна не може стримати почуттів, написала таке:

Вікіпедія каже про Богдана Глобу таке: громадський діяч, ЛГБТ-активіст, лідер першої ЛГБТ-організації українців в США ProudUkraine, перший відкритий гей, який виступив з трибуни Верховної Ради України.

Нагадаємо, 2 роки тому Богдан залишив Україну і поїхав у США, країну, де люди різної орієнтації можуть бути щасливими і брати шлюб із тими, кого кохають, не бояться приховувати своїх почуттів і можуть створювати родини. В Україні ставлення до геїв та лесбійок нетолерантне, за гомосексуальність можуть побити і навіть позбавити життя, а поліція не зафіксує навіть того, що це злочин через ненависть до людей через їхню орієнтацію.

Нагадаємо, ми писали інтерв’ю з мамою та дідусем Богдана Глоби, як рідний батько не розумів дитину, як мама намагалась змінити сина і що було далі. Отже, Олена Глоба: «Я роками не приймала сина-гея».

Автор: Ніна Король

LIVE OFFLINE
track image
Loading...