Людина з яблуком: на “Осокорках” малюють портрет гадячанина

875815 main
Поділитися новиною

875815 mainНа станції метро “Осокорки” в Києві малюють останній з восьми муралів в рамках проекту More than Us. Автор намалював осінній ліс і багато розгорнутих книг.

Далі на стіні станції з’явилася рука, яка тримає червоне яблуко, а потім почав з’являтися портрет людини, що тримає яблуко. Це не артист, письменник або актор, а звичайний українець – Володимир Донос, вчитель фізкультури з  Гадяча Полтавської області. Він добровольцем пішов на фронт.

875818 main

“Володимир служив санітаром, коли його частину розбили під Іловайськом. Йому практично відірвало стопу, і він п’ять днів пролежав серед трупів товаришів, стікаючи кров’ю. Але він вижив, завдяки отриманим знанням із книг: робив перев’язки, їв мурах, дощових черв’яків, мух, збирав дощову воду. Володимир вже прощався з життям, потрапив в полон, був звільнений. Його історія – це приклад жаги до життя і вміння використовувати свої знання”, – розповіли нам організатори проекту.

Нагадаємо, раніше куратор проекту Гео Лерос розповів, що мистецтво об’єднує Схід і Захід України. Так, центральною фрескою муралу на “Осокорках” став портрет легендарного українського актора Богдана Ступки. З одного боку портрета намальовані Карпати, а з іншого – донецькі терикони.

ukr.segodnya.ua

 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...