Колегія «для галочки»

колегія
Поділитися новиною

колегіяНа порядок денний 27 листопада було винесено три питання, але жодне не стосувалося введення військового стану. На жаль, від керівництва району не пролунало жодного слова, голови РДА та районної ради були відсутні. А хотілося, щоб насамперед розглядалися питання, які стосуються сьогодення громади, замість формальних доповідей керівників організацій та установ.

Урожай 2019 року

Посіяно озимини: пшениці – 85%; жита – 3%; ячменю – 2%; озимого ріпаку – 10%. Більше на 1,6 тис. га у порівнянні з 2018 роком.

Поводження з твердими побутовими відходами

Планується закупівля третього сміттєвоза, на який вже виділено кошти з районного бюджету – 1 млн 470 тис 325 грн (50% – із обласного фонду охорони навколишнього природного середовища). Закуплена сміттєсортувальна лінія, яка складається з конвеєра – 105 тис. грн та барабанного сепаратора – 195 тис. грн, на даний час лінія не встановлена, зберігається на території КП «Сервіс».

Залишається відкритим питання із паспортизацією Мартинівського сміттєзвалища: договір підписаний, на сесії сільської ради виділили 15 тис. грн для проведення першого етапу паспортизації, але у зв’язку з погіршенням погодних умов неможливо провести деякі відповідні лабораторні дослідження.

Сільським радам, в яких сміттєзвалища потребують закриття, порекомендували при формуванні бюджетів на 2019 рік передбачити кошти для проведення заходів із рекультивації звалищ ТПВ, що виводяться з експлуатації.

Улаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

На первинному обліку у службі перебуває 57 дітей з юридичним статусом (21 дитина-сирота та 36 дітей, позбавлених батьківського піклування), 94% дітей влаштовані до сімейних форм виховання. Підготовлено 8 пакетів документів на усиновлення, з них 4 – іноземними громадянами. У районі функціонує 6 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу. Патронат шукає професійних батьків. За детальною інформацією звертатися в службу у справах дітей РДА.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...