«Та ти вже задовбав!»

дерево
Поділитися новиною

деревоДо редакції зателефонував Віктор Костенко, житель вулиці Шевченка у Красній Луці:

«У мене серед двору росте 25-метрова тополя, а за 1,5 метри від неї проходить високовольтна лінія електропередач.

Зима йде, як тільки вітер, тополя гілками рве дроти. Часто гілки падають і ламають шифер. Років 4 поспіль я пишу заяви в РЕМ, прошу, щоб відключили електроенергію, щоб я сам спиляв ту тополю. Їздив до них, диктував номери стовпів. Відповіді на мої заяви і звернення досі немає.  Я й так гілки, що подалі від лінії, сам поваляв. А всю деревину боюся – просто туди не полізу, там поряд велика напруга.

Ось сьогодні були в селі енергетики, я підходив, просив, щоб хоч на півгодини відключили. А вони кажуть: «Та ти вже задовбав!» То я їм відповів, що, як не хочуть по-хорошому, звалю тополю на лінію, нехай рве. Мені легше штраф заплатить, ніж чекати, поки та тополя мені хату розвалить».

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

На фон:

Відповідно до законодавства працівники обленерго можуть  обрізати гілля тільки поблизу електроліній напругою 10 кіловольт, а також біля електроліній напругою 0,4 кіловольт біля будинків і присадибних ділянок людей, які фізично не в змозі самостійно забезпечити чистку: інвалідів, одиноких перестарілих та пенсіонерів. В усіх інших випадках мешканці господарюють на своїх територіях самостійно.

Щоб процес обрізки дерев був безпечним для мешканців, лінію, під якою проводять чистку, повинні відімкнути від мережі відповідно до заявок споживачів.

Зазвичай енергетики зацікавлені у тому, щоб охоронна зона поблизу ЛЕП була чистою.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...