На смак, як домашній

сергіївські пекуни
Поділитися новиною

сергіївські пекуниСаме так жителі Сергіївки відгукуються про хліб, який випікають у нещодавно відкритій пекарні. Її власники – подружжя Опришків. Про те, як мрія кількарічної давнини переросла у реальність, читайте далі.

«Створити власну пекарню і виробляти хліб, не схожий на інший, ми із дружиною збиралися ще у 2011 році. Хотілося якісного хліба, або ж скажу по іншому: набридло їсти «хімічне». Проте мрію довелося на певний час відкласти. Зрозумів, що зможу це зробити, коли відчув підтримку від місцевої влади. Голова Сергіївської ОТГ розповів про програму підтримки підприємництва, яка успішно працює в громаді і надає фінансову допомогу тим підприємцям, які бажають відкрити нове виробництво та створити нові робочі місця. Отримав співфінансування – і справа «пішла», – розповідає Володимир Опришко. 

Зараз у пекарні зроблено ремонт, придбано обладнання німецького виробництва. У штаті працює четверо людей, усі жителі ОТГ, у перспективі – збільшення штату. Випікають близько 20 видів хліба по старовинних технологіях, без хімічних домішок. Майстер-клас проводив  спеціально запрошений зі Львова технолог. Завдяки його настановам пекарі навчились виробляти якісний продукт. До речі, зараз тестують один із видів сергіївського хліба – уже тиждень він лежить на полиці, а на смак, як щойно випечений…

Цінова політика хліба у межах допустимого – від 8 гривень і вище. Хлібобулочні вироби продають у самій Сергіївці, а також возять у магазини Березової Луки, Ручок, Середняків. У планах розширити мережу і продавати хліб ще й у Петрівці-Роменській, Розбишівці і Качановому. Та поки що цього зробити не можуть. Володимир ставиться до своєї справи серйозно і розуміє, що «замахуватись» на більш широку мережу ще зарано. Каже, що працівники пекарні ще не повністю освоїли обладнання (працюють на одній печі із двох наявних), та й досвіду для того, щоб наростити об’єм виробленої продукції, поки не вистачає.

До речі, відгуки про нову міні-перканю вже розлетілася районом. Чули про цей хліб і гадячани, які також встигли озвучити прохання підвозити хліб і в Гадяч. Можливо, скоро сергіївський хліб з’явиться і на полицях міських магазинів. Чекатимемо. Своє завжди краще.

Спілкувалась Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...