У Гадячі організували “Спілку голів вуличних та будинкових комітетів”

46485278 794957754230072 6412871564361990144 n
Поділитися новиною

46485278 794957754230072 6412871564361990144 n17 листопада, відбулася перша зустріч ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «СПІЛКИ ГОЛІВ ВУЛИЧНИХ ТА БУДИНКОВИХ КОМІТЕТІВ». Перша за історію нашого міста. І тепер далеко не остання.

Не дивлячись на те, що це був вихідний день, на зустріч прийшло 11 вуличних голів (що для першого разу дуже непогано). Після реєстрації в залі дитячої районної бібліотеки запанувала атмосфера ніяковості. Та воно й не дивно, адже такого зібрання ще не було. Напевно в голові присутніх роїлися думки «що зараз буде?», «навіщо ми зібралися?», «я цього чоловіка/жінку бачу вперше в житті». Так тривало хвилин 15. Після того, як гості зайняли свої місця, слово взяв наймолодших учасник, голова ГО – Віталій Ракочій. Приємна посмішка та слова вітання миттю розрядили ситуацію напруженості. «Найперше для чого ми зібрались – це познайомитися один з одним, обговорити важливі, болючі питання кожної вулиці та вступу до ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «СПІЛКИ ГОЛІВ ВУЛИЧНИХ ТА БУДИНКОВИХ КОМІТЕТІВ». До вступного слова приєднався один із засновників спілки Микола Ляшко. Він пояснив мету створення ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ та роль кожного в ній. 
Далі кожен вуличний голова за чашкою теплого чаю мав нагоду розповісти про себе та про проблеми вулиць за які він відповідає. Переважно мова йшлася за проблеми з вивозом сміття, очищення дороги від снігу та не залатані дірки в асфальті у віддалених від центру міста вуличках. Люди скаржилися, що в дощову та снігову погоду вони ходять по коліна в багні чи снігу. Потім присутні на зустрічі обговорювали важливість створення громадської організації для вирішення нагальних питань не тільки окремих вулиць, а й всього міста. Адже «один в полі не воїн», лише разом, згуртовано і за підтримки один одного можна конструктивно вирішувати відповідні питання, сприяти позитивним змінам та ділитися досвідом. 
Зустріч завершилася рукостисканнями, вірою в краще, вірою в те, що разом, за підтримки один одного, вони зможуть добитися більшого для благоустрою свого міста. Наостанок було зроблено спільне фото та домовлено про наступну зустріч.

Гадяцька спілка голів вуличних та будинкових комітетів

LIVE OFFLINE
track image
Loading...