Сьогодні зимового Федота; на що варто звернути увагу в ніч напередодні архангела Михаїла і чи буцатиметься нині Овен

630 360 1542622369 790
Поділитися новиною

630 360 1542622369 79020 листопада: народний календар і астровісник

Сьогодні зимового Федота; на що варто звернути увагу в ніч напередодні архангела Михаїла і чи буцатиметься нині Овен

Сьогодні святого мученика Феодота Анкірського, корчмаря. Цей святий жив у 2-ій половині ІІІ – першій половині ІV століття в місті Анкірі. Він мав родину й був власником невеличкого придорожнього готелю. Коли розпочались переслідування християн, чоловік давав прихисток багатьом браттям і сестрам по вірі. Згодом він і сам став одним із переслідуваних, а потім і страчених.  

«Мученик Федот лід кує», – казали наші пращури, знаючи, що о цій порі «Річки льодом вкриваються – зимові дороги відкриваються». Не забуваймо, що завтра в нас свято архістратига Михаїла, тож варто звернути увагу на погоду. Якщо ніч напередодні Михайла зоряна – зима буде лютою. А про затяжну зиму свідчило сухе не опале листя на деревах. Що ж, подібний погодний сценарій цілком ймовірний, адже Великдень наступного року досить пізній – 28 квітня, тож раннього, а головне сталого тепла очікувати не варто.

З іменинами вітайте Валерія, Афанасія, Кирила, Михайла, Олександра, Сергія.

Сьогодні 13-14-ий місячні дні. Місяць в Овні. Вірогідні імпульсивність, підвищена емоційність, затятість, викликані певними подіями. Контролюйте передовсім себе і власні емоції. Зовсім не день діалогів, радше навпаки – монологів, тож приготуйтеся слухати і не перебивати. Можна і поаплодувати, але кричати «браво» не поспішайте. Вівторок знаходиться під патронатом Марса, тож енергії не бракуватиме. Головне – вміло і продуктивно її використати. Успіхів і натхнення в усьому доброму! 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1993 –  -16,7, а найтеплішим у 1926, 1963 – +14,2.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...