Обманювати не добре!

b 58d128d8c03fb
Поділитися новиною

b 58d128d8c03fbСаме так хочеться сказати головному лікарю Гадяцької ЦРЛ Олександру Басарабу у відповідь на його коментар кореспондентам тижневика. Кілька тижнів тому на нашій офіційній сторінці у соцмережі розгорнулась дискусія з приводу нецільового використання автомобіля меддопомоги. Ми стверджували, що медпрацівник приїхав службовим транспортом у газову службу вирішувати власні питання, натомість головний лікар повідомив, що у зв’язку з тим, що ЦРЛ знову опалюватимуть газом, працівник приїздив до ТОВ «Кременчукгаз-постачання», щоб привезти договір.  І, можливо, ця історія уже давно забулася, якби не одне «але»…

Нагадаємо, у жовтні 2014 року у зв’язку з різким зменшенням кількості газу та вугілля та, як наслідок, їх дорожнечею, Гадяцька ЦРЛ вирішила повернутись до економнішого виду опалення і обладнати котельню твердопаливним котлом. Реконструкцією котельні займалась полтавська фірма «Укрспецтепло».  Саме їй і віддали в оренду приміщення котельні, а вони, у свою чергу, взяли на себе обов’язки поставки обладнання, установлення і заготівля дров та пелетів.  Лікарня ж зобов’язалась оплачувати за подане тепло по лічильнику. Як уже повідомлялось, установлення твердопаливного котла повинно було дати економію по опаленню 10–15%.

Після того договір із ТОВ «Укрспецтепло» переукладали ще раз. Востаннє у 2017 році. Проте, як стало відомо на одному із засідань сесії райради, у період опалювальних сезонів 2016-2018 років, за інформацією медичних працівників та неодноразових звернень пацієнтів, у відділеннях ЦРЛ температурний режим не відповідав санітарним нормам. А тарифи щороку зростали. Тому у липні 2018-го на сесії районної ради комісією було рекомендовано встановити дистанційний газовий лічильник та відновити опалення лікарні газовою котельнею.

Відповідно, 19 вересня 2018 року Гадяцькою ЦРЛ  було оголошено тендер на постачання природного газу, очікуваною вартістю 2036898 грн, про що свідчать дані із офіційного сайту закупівель «Prozorro». В описі про інформацію предмета закупівлі йдеться: 150000 м3  природного газу. Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 37300, Україна, Полтавська область, м. Гадяч, вул. Лохвицька, 1. Термін поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2018.

Аукціон розпочався 8 жовтня 2018 року.  Серед учасників відкритих торгів: ТОВ «ГАЗОВА КОМПАНІЯ «ІНВЕСТСЕРВІС», ТОВ «ЕНЕРГІЯ УКРАЇНИ», ТОВ «ЮГ-ГАЗ», ТОВ «АС», ТОВ «ЕНЕРГОГАЗРЕЗЕРВ», ТОВ «УКРГАЗ РЕСУРС» і ТОВ «КРЕМЕНЧУКГАЗ-ПОСТАЧАННЯ».

12 жовтня визначився переможець – це  ТОВ «ГАЗОВА КОМПАНІЯ «ІНВЕСТСЕРВІС» як така, що подала найнижчу цінову пропозицію – 1650000 грн.  Тож із ними 29 жовтня було укладено договір на постачання газу, відповідні документи розміщені на відкритому  сайті «Prozorro». Термін дії договору – з 1 листопада по 31 грудня 2018 року.

Який же тоді договір відвозив працівник ЦРЛ, якщо газ у лікарню постачає зовсім інша установа?

«БМ»

13 коментарі до “Обманювати не добре!

  1. Базар Медіа – ви супер+++. Тепер розслідуйте, чому Тойота Камрі, якою пересувається міький голова і яка є власністю громади міста Гадяч, кожен день перебуває на територїі бувшого ПМК-66, яке є власністю жінки міського голови.

  2. [quote name=”Егор КА”]Базар Медіа – ви супер+++. Тепер розслідуйте, чому Тойота Камрі, якою пересувається міький голова і яка є власністю громади міста Гадяч, кожен день перебуває на територїі бувшого ПМК-66, яке є власністю жінки міського голови.[/quote]
    І вам +++ за пильність))

  3. Інтриги, скандали, розслідування. Якось смішно і жалюгідно виглядають претензії до лікарні, коли високі посадовці дозволяють собі набагато більше. А “журналісти” вшнипились у лікарню. Мда..

  4. [quote name=”читач”]Інтриги, скандали, розслідування. Якось смішно і жалюгідно виглядають претензії до лікарні, коли високі посадовці дозволяють собі набагато більше. А “журналісти” вшнипились у лікарню. Мда..[/quote]
    Не “вшнипились” , а просто підловили на неправді. Детальніше, будь ласка, про високих посадовців. А ще назвіться, і не забудьте додати докази того, що вони собі дозволяють. А то “читачем” бути легко, а от докопатись до правди, не завжди.

  5. [quote name=”Редакція”][quote name=”читач”]Інтриги, скандали, розслідування. Якось смішно і жалюгідно виглядають претензії до лікарні, коли високі посадовці дозволяють собі набагато більше. А “журналісти” вшнипились у лікарню. Мда..[/quote]
    Не “вшнипились” , а просто підловили на неправді. Детальніше, будь ласка, про високих посадовців. А ще назвіться, і не забудьте додати докази того, що вони собі дозволяють. А то “читачем” бути легко, а от докопатись до правди, не завжди.[/quote]

    Детальніше? Так ви ж журналісти – розслідуйте. Чи лише у вікно розслідування ведете – хто под”їхав до “газового”? Не розумію, як вам допоможе моє ім”я вести ваші розслідування (чи радше дивні переслідування). Я не журналіст щоб “докопуватись” до чогось чи когось.

  6. [quote name=”Егор КА”]Базар Медіа – ви супер+++. Тепер розслідуйте, чому Тойота Камрі, якою пересувається міький голова і яка є власністю громади міста Гадяч, кожен день перебуває на територїі бувшого ПМК-66, яке є власністю жінки міського голови.[/quote]

    Та як вони розслудують таке, якшо ПМК-66 з вікна редакції не видно))))

  7. Не варто було з “нічого” робити якусь сенсацію. Вияснили, що працівник районної лікарні відвозив службовим транспортом договір. Іншого службового транспорту в лікарні немає. В чому тут проблема? Наступне питання. А куди повинні були відвозити договір, навіть якщо газ постачає інша організація?

  8. Дійсно, обманювати не добре.Це ще в більшій мірі, ніж когось іншого, стосується журналістів газети. Було б добре все побачене або ж почуте спершу “відфільтрувати”, а вже потім подавати в газету. В даній ситуації журналіст не розібралася. Кому це на користь? Зробити помилку, а потім шукати для себе виправдання, хапаючись за якісь дріб”язкові аргументи. Все й так зрозуміло. Працівник лікарні використовував службовий транспорт для поїздки. Можна б було причепитися до того факту, що від лікарні до вашої хати йти кілька сот метрів. Мовляв, можна пройтися. Але й тут, не все так однозначно. Керівник вправі вирішувати куди і як має добиратися його підлеглий.

  9. [quote name=”Dfcbkm”]Дійсно, обманювати не добре.Це ще в більшій мірі, ніж когось іншого, стосується журналістів газети. Було б добре все побачене або ж почуте спершу “відфільтрувати”, а вже потім подавати в газету. В даній ситуації журналіст не розібралася. Кому це на користь? Зробити помилку, а потім шукати для себе виправдання, хапаючись за якісь дріб”язкові аргументи. Все й так зрозуміло. Працівник лікарні використовував службовий транспорт для поїздки. Можна б було причепитися до того факту, що від лікарні до вашої хати йти кілька сот метрів. Мовляв, можна пройтися. Але й тут, не все так однозначно. Керівник вправі вирішувати куди і як має добиратися його підлеглий.[/quote]

    Добре! Тоді ж, якщо ще десь помітите використання службового транспорту у особистих цілях, не лементуйте і нікого не звинувачуйте! Нехай їздять і нічого лізти!

  10. Якось в вас всі статті односторонні, згадуєте всіх, а про те, що очільник РДА змінює авто і про його підприємства які зареєстровані на підставних осіб, а фактично знаходяться в одному місці і підпорядковуються голові РДА, ви щось мовчите,якось це не правильно.

  11. [quote name=”Марсель”]Якось в вас всі статті односторонні, згадуєте всіх, а про те, що очільник РДА змінює авто і про його підприємства які зареєстровані на підставних осіб, а фактично знаходяться в одному місці і підпорядковуються голові РДА, ви щось мовчите,якось це не правильно.[/quote]
    Докази. Скрізь потрібні докази, які, нажаль, знайти дуже важко(

  12. [quote name=”Редакція”][quote name=”Марсель”]Якось в вас всі статті односторонні, згадуєте всіх, а про те, що очільник РДА змінює авто і про його підприємства які зареєстровані на підставних осіб, а фактично знаходяться в одному місці і підпорядковуються голові РДА, ви щось мовчите,якось це не правильно.[/quote]
    Докази. Скрізь потрібні докази, які, нажаль, знайти дуже важко([/quote]

    Звісно, якщо їх не шукати, то їх і не знайдеш.

  13. Якщо брати конкретну ситуацію, то в чому тут ви вбачаєте використання автомобіля в особистих цілях? Працівник бухгалтерії. звичайний виконавець, не чиновник високого рангу, поїхала по роботі. Вона виконувала розпорядження свого боса. Як вона мала діяти? Не фантазуйте, шановні,немає тут того, що ви напридумували. Припустимо, що ви знайшли десь, щось особливе Повідомили про це у своїй газеті. А далі що? Які заходи впливу будуть застосовані до чиновника районного рівня , який посмів проїхатися, наприклад, до громадського туалету на службовому авто? Та, ніяких! Коефіцієнт корисної дії такого розслідування – знаходиться на рівні нульової позначки.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...