«Звільнився» чи «звільнили»?

звільнення
Поділитися новиною

звільнення25 жовтня на сайті Гадяцької районної ради оприлюднили проект рішення 40-ої позачергової сесії 7-го скликання «Про затвердження розпорядження голови районної ради про звільнення Фролова В.Г. з посади директора РЛП «Гадяцький»».

Цей проект ми розмістили на сайті тижневика з посиланням на офіційний сайт райради. Проте, як стало відомо згодом, певному колу осіб ця новина здалася неоднозначною і поданою неправильно. Найбільше дорікань викликав заголовок «Звільняють директора ландшафтного парку». Навіть сам В. Фролов прокоментував його у Фейсбуці:

«Ваш допис неоднозначний. Мене звільняють? Чи я звільняюсь сам? Можливо є різниця? Я б, мабуть, щоб написати як факт про таку подію, переговорив би з людиною особисто, щоб не було багатослів’я…(кривотолків)».

Зауважимо ще раз: інформація була оприлюднена на офіційному сайті райради. Хіба ж ми могли сумніватися у правдивості викладеного на цій інформаційній платформі?  А варто було б: через кілька годин на сайті райради до проекту про звільнення додали розпорядження голови райради, у якому було вказано:  

«Звільнити Фролова В.Г. з посади директора РЛП «Гадяцький» за власним бажанням 31.10.2018, згідно поданої заяви, і призначити Дулича М.І. тимчасово виконуючим обов’язки директора РЛП «Гадяцький» з 1.11.2018, до обрання керівника закладу, як такого, що пройшов конкурсний відбір».  

А ще нижче була оприлюднена заява, у якій В. Фролов просив звільнити його з посади директора РЛП у зв’язку зі станом здоров’я.

Погоджуємось, що колишній директор пішов за власним бажанням, але ж, згідно процедури, районна рада, як засновник РЛП, затверджує на посади і відповідно звільняє з них. Тобто районна рада, нехай і не з власної ініціативи, та все ж звільнила В. Фролова! То чому заголовок викликав таке обурення – не зрозуміло. 

«Це для тих, хто читає пресу. Щоб знали, що не все правда – піднялася «шуміха» у жовтій пресі і соцмережах про те, що Фролова вигнали з роботи і таке інше»… – такі слова пролунали від голови райради В. Нікітенка  на останній колегії в РДА. Репліка вийшла доволі плутана. Адже про «вигнали з роботи» навіть і мови не було, а у пресі поки навіть не повідомляли. Кожен сприймає інформацію по-своєму, і здається, що багатьом із тих, хто займає керівні посади у районі,  вже варто б взяти у приклад рішення колишнього директора ландшафтного парку. Звільнити «крісло» – це розумне і зважене рішення з його боку. Залишилось сподіватись, що на вільну посаду прийде молодий, перспективний та цілеспрямований працівник, той,  хто розумітиме суть своєї роботи і «горітиме» бажанням зробити більше, йтиме у ногу з часом і прагнутиме розвиватись. А ще не хапатиметься за серце щоразу, як чутиме своє прізвище у ЗМІ.  

Оксана Кириченко  

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...