Тубсанаторій став комунальним підприємством

туб сюди приліпить фото туб1
Поділитися новиною

туб сюди приліпить фото туб1Кілька років поспіль чиновники вирішували долю Гадяцького обласного тубсанаторію. Що тільки не пропонували з ним зробити: то його закривають, то роблять всеукраїнським, то пропонують перетворити на санаторій для учасників ООС (АТО). А в минулому році взагалі налякали гадячан новиною про те, що тубсанаторій використовуватимуть для розміщення військової частини, яка збиралась дислокуватись у Гадячі.

Проте жодне із припущень не підтвердилось. Натомість під час виїзного засідання сесії Полтавської обласної ради, яке відбулося 19 жовтня у Шишаках, було прийняте рішення реорганізувати Гадяцький обласний туберкульозний санаторій та Великосорочинський обласний кістково-туберкульозний санаторій шляхом злиття в комунальне підприємство «Гадяцький обласний туберкульозний санаторій» Полтавської обласної ради.

У пояснювальній записці до проекту рішення Валерій Лисак, директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, обґрунтовував необхідність прийняття такого рішення:

«Гадяцький обласний туберкульозний санаторій є спеціалізованим лікувально-профілактичним закладом, що здійснює лікування дорослих хворих із активними і неактивними формами туберкульозу без бактеріовиділення, у тому числі мультирезистентного туберкульозу та затухаючих форм туберкульозу органів дихання, нирок, сечостатевої системи та інших органів.

DSC 0136 копия

Рішення, прийняті останнім часом на рівні держави і профільним міністерством, докорінно змінюють пострадянську систему охорони здоров’я у питаннях її структурних перетворень, автономності управління й розподілу фінансових ресурсів закладів охорони здоров’я, прозорості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, запровадження процедури конкурсного відбору осіб на посади керівників закладів, залучення недержавних громадських утворень до цих інститутських змін».

Метою створення нового комунального підприємства є: розширення можливостей щодо його доступності та якості, ефективного використання кадрового потенціалу, підвищення економічної ефективності використання активів, а також підвищення рівня медичного обслуговування та надання в повному обсязі висококваліфікованої медичної допомоги по оздоровленню і реабілітації хворих на туберкульоз населення міста Полтави та інших населених пунктів Полтавської області.

Варто зазначити, що комунальне підприємство «Гадяцький обласний туберкульозний санаторій» Полтавської обласної ради є правонаступником усіх майнових прав та обов’язків Великосорочинського кістково-туберкульозного санаторію та Гадяцького обласного туберкульозного санаторію. А от обсяг асигнувань на утримання комунального некомерційного підприємства залишається в межах попередніх кошторисних призначень на витрати Гадяцького обласного туберкульозного санаторію.

Виконуючим обов’язки керівника комунального підприємства «Гадяцький обласний туберкульозний санаторій» Полтавської обласної ради залишається Віктор Сколота, до вирішення сесією Полтавської обласної ради питання призначення на посаду керівника.

DSC 0068 копия

Тепер Віктор Сколота, який за сумісництвом голова комісії з реорганізації, повинен  повідомити у встановленому законодавством порядку працівників Гадяцького обласного туберкульозного санаторію та Великосорочинського кістково-туберкульозного санаторію про припинення діяльності закладів, а також забезпечити дотримання соціально-правових гарантій працівників. Також буде розроблятися новий Статут комунального підприємства.

DSC 0149 копия

Виконання та координація роботи щодо реалізації рішення здійснюватиметься Департаментом охорони здоров’я ОДА. Контроль за виконанням рішення здійснюватиме Полтавська обласна рада, поточний контроль за ходом реалізації рішення – постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Оксана Кириченко за інформацією розпоряджень ОДА, розміщених на офіційному сайті

Фото із архіву тижневика

Гадяцький обласний туберкульозний санаторій розрахований на 130 ліжок і діє з 1913 року. Великосорочинський кістково-туберкульозний санаторій, який розраховано на 135 місць, засновано у 1952 році.

Гадяцький тубсанаторій фінансується з обласного бюджету. Протягом останніх 5 років там  збудовано очисні споруди, проведений капремонт харчоблоку,  відремонтована частина медичного обладнання, впроваджено енергозберігаючі технології, проведено заміну котлів і теплотраси. Є тренажерний зал, тенісний корт і спортивний майданчик.

2 коментарі до “Тубсанаторій став комунальним підприємством

  1. тобто що? керувати тепер буде – тобто розкрадати , В
    орюга Нестеренко? Вын живо дасть раду ….

  2. Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА – Віктор Петрович Лисак

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...