Комунальної служби по утриманню тварин у Гадячі поки не буде

69633
Поділитися новиною

69633Рішення про це ухвалили 5 листопада під час спільного засідання двох постійних комісій міськради: з питань містобудування, житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, зв’язку та управління майном (голова – Власенко М.О.) та комісії з питань промисловості, приватизації, земельних ресурсів та екології (голова – Мотрич В.Д.), на якому розглядали електронну петицію районної громадської організації по захисту прав тварин «Врятуйте наші душі» (керівник – Дорогань Н.Б.) щодо створення в місті комунальної служби з питань утримання та поводження з тваринами в м. Гадяч. 

Нагадаємо, 10 вересня на офіційному сайті міської ради Наталія Дорогань  розмістила петицію із проханням створити комунальну службу з питань утримання та поводження з тваринами. На збір підписів відводили 90 днів. Проте гадячани впорались достроково і за 42 дні зібрали необхідні 200 голосів. 23 жовтня збір підписів на підтримку петиції було завершено.

В спільному засіданні комісій крім депутатів міськради взяли участь: перший заступник міського голови – Дроботя Г.М., начальник фінансового управління міськради – Бабенко А.Л.; завідувач сектору земельних ресурсів виконавчого комітету міськради – Бакута В.П.; начальник районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області – Жученко А.В.; директор міського комунального підприємства «Комунсервіс» – Ємець М.О.; керівник районної організації по захисту прав тварин «Врятуйте наші душі» – Дорогань Н.Б.; секретар міської ради –  Сафонов Г.В.; спеціалісти апарату виконавчого комітету міськради.

На даний час в місті запроваджена і діє «Програма регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Гадяч на 2017-2018 роки», прийнята рішенням двадцять четвертої сесії міської ради від 15.09.2017. Програма розрахована на виконання гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин методом «вилов-стерилізація (з післяопераційною перетримкою) – повернення» та інші просвітницькі заходи серед населення.

Після довготривалого розгляду питання комісіями було вирішено: рекомендувати депутатам міської ради розглянути та затвердити нову Програму регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Гадяч на 2019-2010 роки; утриматись на даний час від створення комунальної служби по утриманню тварин в м. Гадяч через високозатратність створення та діяльності окремої служби; МКП «Комунсервіс» заключити нові договори із фізичними, юридичними особами по відлову безпритульних тварин; продовжувати дію договорів з районним управлінням Держпродспоживслужби щодо щеплення, стерилізації, ідентифікації (закріплення вушних бирок) та перетримки безпритульних тварин; МКП «Комунсервіс» надати допомогу в поточному ремонті приміщення з розміщення кліток для тварин, придбання кліток та використати виділені кошти з бюджету міста на 2018 рік в повному обсязі; відділу освіти, молоді та спорту міської ради, волонтерам проводити роз’яснювальну, виховну роботу серед учнівської молоді та жителів міста щодо гуманного утримання тварин.

Гадяцька міська рада

Фото використане як ілюстрація

1 коментар до “Комунальної служби по утриманню тварин у Гадячі поки не буде

  1. Нова програма, стара програма, а безпритульні тварини як були так і є. Може комун.служба і сприяла би вирішенню цієї проблеми, але.. але.. – її не створюватимуть. Правильно, вона ж нікому прибутків не принесе. А тваринами як займалися волонтери на ентузіазмі і за власний кошт, так і займатимуться.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...