Аграрне училище реконструюють

впау
Поділитися новиною

впауМасштабний проект реконструкції Гадяцького вищого професійного аграрного училища почали втілювати у життя.

Нагадаємо, про те, що ВПАУ планують реорганізовувати, вперше повідомив голова РДА Олексій Матюшенко на своїй сторінці на Фейсбук у липні цього року. Відповідно до стратегії розвитку профтехосвіти запланували зміцнити матеріально-технічну базу вищого професійного аграрного училища.

Також у межах цієї програми заплановано реорганізувати училище у Регіональний багатопрофільний центр професійно-технічної підготовки. У перспективі – відновлення приміщень лабораторій, ремонт навчальних аудиторій, спортивного залу та їдальні, придбання обладнання та інвентарю.

Кілька тижнів тому відбулася чергова нарада з приводу поетапної реорганізації ВПАУ. Директор  училища Олександр Мигаль разом із головою РДА Олексієм Матюшенком зустрілися з  головою ОДА Валерієм Головком, його першим заступником Андрієм Пісоцьким та головою облради Олександром Біленьким, щоб обговорити стратегію розвитку професійно-технічного закладу.

Як відомо, нині з бюджету Полтавської обласної ради виділено 350 тисяч гривень для підготовки проекту повної відбудови приміщень закладу. Ще 7,5 мільйонів гривень із обласного бюджету на реалізацію задуманого обіцяють виділити згодом. Райрада і РДА, у свою чергу, також спрямовують кошти для реконструкції полігону, на території якого проходить виробнича практика студентів училища.

Наразі у процесі – виготовлення проекту на відновлення приміщень лабораторій, ремонту навчальних аудиторій, спортивного залу та їдальні. Цю роботу виконує комунальне підприємство «Контур».

Після цього на території ВПАУ планують зробити гідні умови для тренування спортсменів. Там повинні збудувати футбольне та волейбольне поля зі штучним покриттям, а також – тенісний корт. Окрім цього, у планах – придбання необхідного обладнання та інвентарю.

Як бачимо, плани більш ніж грандіозні. Маємо надію, що усі вони стануть реальністю.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...