Отруївся вихлопними газами

трагедія
Поділитися новиною

трагедіяМинулими вихідними у Вельбівці сталася трагедія – унаслідок випадкового отруєння і дії інших газів та випарів у салоні автомобіля у гаражі власного домоволодіння загинув чоловік 1956 року народження.

Односельці кажуть, що чоловік замість того, щоб іти в будинок, за невідомих причин пішов у гараж, сів у автомобіль і ввімкнув двигун. Загиблий був військовослужбовцем МНС і учасником АТО. 

Випадки гострих отруєнь викидами від автотранспорту при працюючому двигуні внутрішнього згоряння в гаражі і при тривалому перебуванні в закритій кабіні автомобіля, де створюється висока концентрація окису вуглецю, трапляються щороку. Окис вуглецю являє собою безколірний газ, у чистому вигляді він має дуже слабкий, майже невідчутний запах. Людина не відчуває його при вдиханні, тому отруєння наступає непомітно.

Окис вуглецю – сильна отрута, яка уражає в першу чергу кров, а також нервову систему, м’язові тканини та серце. Через зниження вмісту кисню в крові наступає задуха.

Особливо важко переносять отруєння окисом вуглецю діти, вагітні жінки, а також люди, які страждають на серцево-судинні захворювання. Якщо вміст окису вуглецю повітрі дуже високий (більше 10мг/л), людина втрачає свідомість, з’являються судоми і наступає смерть.

Застерігаємо: щоб такого не сталося, не можна заводити двигун автомобіля при закритих дверях гаража. Також не варто перебувати тривалий час у нерухомому автомобілі з працюючим двигуном.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...