Хочеш допомогти – то візьми додому

44519387 310291419557873 4483421746459836416 n
Поділитися новиною

44519387 310291419557873 4483421746459836416 nЛеся Паладич – гадячанка, звичайна жінка, яка має родину і улюблену роботу, – з дитинства дуже любить тварин. Більшість її знають із фотоматеріалів, якими вона ділиться у соціальних мережах. На жаль, кожного дня її стрічка новин поповнюються новими світлинами, серед яких бувають такі, що, як кажуть, аж душу роздирають…

Вона забирає безпритульних тварин з вулиці, надає їм першу допомогу, а потім шукає господарів. Підбирає хворих, травмованих, у вкрай важкому стані тварин, забирає їх додому, годує, купає, виходжує, якщо потрібно, то відвозить у ветлікарню.

Для її чоловіка Сергія вже не в дивину, коли вдома з’являється новий пожилець. На його думку, тільки ЙОГО дружина бачить бідних та голодних тваринок, іншим чомусь байдуже. Сама ж Леся розповідає, що їй дуже допомагає син Марко. Хоча він ще малий та вже мріє стати ветеринаром, та й мама не проти, бо бачить що прищепила синові велику любов до тварин. «Щоб вилікувати або зробити операцію «бідоласі», потрібні кошти, тому і звертаюся через мережу Інтернет за допомогою. Після операції обов’язково звітую про витрачену кожну копієчку, додаю чеки із аптек. Завжди переживаю, як тваринка відійде від наркозу, як буде проходити період видужування. Звісно, радісно, коли все закінчується добре, і тварина одужує. Потім намагаюся влаштувати її якнайшвидше до люблячих господарів».

У ході нашої розмови Леся розповіла, що вона є членом громадської організації по захисту прав тварин «Врятуйте наші душі» в нашому місті. Організація існує 5 років, до неї входять саме ті люди, які переймаються життям братів наших менших, особливо безпритульних тварин. Із сумом говорить про головну проблему – щоб запрацював притулок. Тому разом із головою організації Наталією Дорогань усі пороги пооббивали у міську та районну ради. Поки питання залишається відкритим, мабуть, для керівників воно є не досить актуальним, можна почекати. То й чекають… роками.

«Волонтером бути – справа невдячна, – нарікає Леся. – Та все одно я буду продовжувати займатися цим через любов до тварин і тому що хто, якщо не я. Зараз у домашньому притулку знаходиться вісім дорослих собак. Треба їх прилаштувати хоча б на зимовий період, але краще знайти господарів. Тому, користуючись нагодою, хочу звернутися всіх небайдужих, кому потрібен друг і охоронець: «Хочеш допомогти – візьми додому безпритульну тварину!»

Любов Шкрьоба

2 коментарі до “Хочеш допомогти – то візьми додому

  1. Молодець Леся, нехай така добра справа знайде підтримку у місцевої влади.

  2. А куди подівся той хмирь що крупи збирав тоннами по школах? І притулок оганізовував за буджетні кошти. Гроші розпиляли і лавочка закрилась?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...