ЗДОРОЖЧАННЯ ГАЗУ ТА ОБМЕЖЕННЯ ДЛЯ РИБАЛОК. ЯКІ ЗМІНИ ПРИНІС ЛИСТОПАД

image
Поділитися новиною
imageНовина 1 листопада, яка стосується майже кожну українську родину – в Україні почав діяти новий тариф на газ для населення – відсьогодні здорожчав газ. Також поповзли ціни і на стаціонарний телефонний зв’язок. Відтепер усі дорослі українці можуть обміняти свої паспорти-книжечки на ID-картки.

 Нова вартість газу

Від 1 листопада підвищиться ціна на газ для населення. За тисячу кубометрів доведеться заплатити 8548 гривень і 92 копійки. Кінцевий тариф озвучили у “Нафтогазі”. Така вартість протримається до квітня наступного року – нове здорожчання буде від 1 травня. Підвищити ціну на газ Кабмін вирішив ще 19 жовтня, щоб виконати зобов’язання перед міжнародним валютним фондом.
Зросли ціни на стаціонарний телефонний зв’язок
Подорожчав стаціонарний зв’язок. Раніше щомісячна плата для населення за користування телефоном становила 43,85 грн, а за погодинної оплати місцевих розмов – 42,56 грн. Від листопада доведеться платити вже 51,30 грн та 49,80 грн відповідно. Наступне підвищення ціни заплановане від 1 січня.
Обмеження для рибалок
Від 1 листопада для рибалок почали діяти обмеження – заборонено ловити рибу на зимувальних ямах. Зимувальна яма – це місце масового скупчення риби в заглибленнях дна річок і озер. Там риба впадає у стан заціпеніння і очікує весну. Тому в цей період діє заборона. За її порушення – покарають: від адміністративних штрафів до позбавлення волі на три роки. 
“Сніданок з “1+1”.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...