Перейшли на зимовий час

iStock 8595513602
Поділитися новиною

iStock 8595513602У жовтні традиційно відбувся перехід на зимовий час.  28 жовтня перевели стрілки годинника назад. В Україні вже була спроба скасування переведення годинників, але вона виявилася невдалою, і ми продовжуємо переходити на зимовий час через короткотривалість світлої пори доби ще з 1981 року.То як уникнути стресу від змін?

Вчені стверджують, що людський організм переносить набагато легше перехід на зимовий час, ніж на літній. Проте, незважаючи на зайву годину сну, нам все одно важко звикнути до нового режиму. У випадку переходу на зимовий час можливе погіршення самопочуття, зниження імунітету та порушення сну. Тому на адаптацію потрібно мінімум тиждень.

Якщо дотримуватися простих правил, дискомфорт від переведення стрілок годинника на зимовий час у 2018 році буде мінімальним:

  • Дайте організму відпочити, не перевантажуйте себе зайвими справами. Намагайтеся уникати фізичних та емоційних навантажень.
  • Дотримуйтесь правильного раціону. Відмовтесь від алкоголю та шкідливої їжі, пийте більше води.
  • За тиждень до переведення годинників на зимовий час дотримуйтесь правила: щодня лягайте спати на 15 хв. раніше, ніж зазвичай.
  • Навчіться правильно розслаблятися. Ввечері перед сном намагайтеся приймати теплу ванну, пийте трав’яні чаї та налаштовуйтеся тільки на позитивні думки.
  • Прогулянки – найкраща панацея. Щоб ваш організм виробляв ендорфіни, більше гуляйте на свіжому повітрі у приємній компанії.
 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...