Що стається з тим, хто не спішить.

orig
Поділитися новиною
orig25 жовтня – Мартина Милостивого; скільки зірок – стільки й гороху і що стається з тим, хто не спішить.

Церква згадує сьогодні святителя Мартина Милостивого, який жив у Франції в ІV столітті за часів правління імператора Юліана Відступника. Він був військовим, неодноразово брав участь у воєнних походах, але вирізнявся з-поміж своїх колег надзвичайним милосердям. Легенда свідчить, що якось, йдучи у похід, Мартин стрів безхатька в лахмітті. Було холодно, дув пронизливий вітер. Не довго думаючи, чоловік зняв з себе плащ і віддав нужденному.

Вночі Мартин побачив сон, в якому йому явився Господь Ісус Христос, котрий сказав, що в прийдешній важкій битві Мартин переможе, але мусить після того залишити кар’єру військового й присвятити все подальше життя служінню Богові та Церкві. І дійсно: Мартин із своїми солдатами прибули до Риму переможцями. Імператор запропонував йому принести подячну жертву ідолам, але Мартин заявив, що всім завдячує лише Ісусу Христу. Як не дивно, але імператор відпустив святого. Через сім років подвижницького життя Мартина було обрано єпископом Турським. Мартин Турський – один із найшановніших, «культових» святих Франції. По всій Європі існує чимало церков на його честь. Між іншим, одна з найстаріших парафіяльних безперервно діючих церков Британії в Кентербері теж присвячена саме цьому святому. Вона була збудована ще в VІ столітті, а нині належить до пам’яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ніч на Мартина ясна і зоряна – до урожаю гороху в наступному році. Великі яскраві зорі віщували суттєве похолодання найближчим часом, а коли вони були тьмяними й миготливими – варто було чекати зміни погоди, дощу і вітру.

З іменинами вітайте Олександра і Миколу.

Сьогодні 16/17-ий місячні дні. Нестабільний період. Під загрозою соціальні, романтичні, дружні зв’язки. Енергетика дня досить пасивна. Існує небезпека піддатися чужому впливу. Для декого може видатися важким і небезпечним – можливе гріхопадіння. Загострюється відчуття підлеглості, власної й чужої недосконалості. Не рекомендується вживати тваринну їжу, тютюн, алкоголь. Протипоказані суєта, негативні емоції, егоїзм. Порада від мудрого карпатського мольфара: «Хто спішить – той устигає, хто не спішить – ще й постигає».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1959 – -5,7, а найтеплішим у 1923 – +21,1.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...