Чи впаде перший сніг і як поводитись за «темних» часів.

1448008612
Поділитися новиною
144800861224 жовтня – апостола Пилипа; чи впаде перший сніг і як поводитись за «темних» часів.

У сонячній іспанській Кордові, у якій між іншим сьогодні очікується +26 – день архангела Рафаїла. Він вважається небесним покровителем Кордови, так само, як архангел Михаїл – покровителем Києва. Кордовці вшановують його нарівні з Дівою Марією. У місті чи не на кожному кроці можна натрапити на скульптуру святого архангела Рафаїла, а найпоширенішим чоловічим ім’ям тут є Рафаель. Ім’я Рафаїл перекладається як «зцілення Боже».

Цей архангел у небесній архангельській ієрархії посідає третє місце після архангелів Михаїла і Гавриїла. Рафаїла наділяють властивостями лікаря, Божого цілителя – начебто він стоїть «над всіма хворобами і над ранами дітей людських».

А в нас нині апостола від сімдесяти Пилипа. На Пилипа зазвичай починалися затяжні осінні дощі. «Пилип до печі прилип, а дороги дощем розмило», – казали наші пращури. «Якщо листопад пізній – до нелегкого року»; «Якщо цього дня впаде сніг – зима буде лютою».

День ангела нині у Пилипа, Анатолія, Іларіона, Олександра, Зінаїди.

Сьогодні 15/16 місячні дні, драматична повня по вісі Тілець-Скорпіон – надзвичайно потужна, з величезним трансформуючим потенціалом. До того ж Венера розпочинає новий цикл у Скорпіоні, а Уран перебуватиме під впливом Тільця. З вівторка по п’ятницю досить неспокійний період, коли емоції братимуть гору над розумом, а спонтанні бажання превалюватимуть над ясною доцільністю. А ще події найближчих днів задають вектори розвитку на найближчі два роки. Саме в цей період формуються підвалини нових життєвих сюжетів. Можна сказати, що зараз настає досить «темний» проміжок часу – і в природі, і в енергетичному плані.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1920 –  -5,0, а найтеплішим у 1989 – +22,8.

Астровісник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...