Одноразова допомога, пенсії, збільшення фактів порушення ПДР

апараточка тоже якщо влізе
Поділитися новиною

апараточка тоже якщо влізеЩотижнева апаратна нарада відбулася 16 жовтня.

«Пакунок малюка»

У районі до 1 вересня проведена вся підготовча робота по забезпеченню виконання постанови Кабінету Міністрів. Управлінням соціального захисту населення визначено особу, відповідальну за моніторинг наявності та своєчасності видачі пакунків породіллям, а ЦРЛ визначено осіб, відповідальних за доставку, зберігання та безпосередньо видачу допомоги.

Якщо на день виписки новонародженої дитини в пологовому будинку була відсутня допомога «пакунок малюка», така допомога може бути видана управлінням соціального захисту населення на підставі заяви матері або особи, яка фактично доглядає за дитиною, не пізніше ніж через 30 днів із дати народження дитини.

На 10 жовтня від породіль було прийнято 29 заяв (18 заяв – у пологовому відділенні та 11 народили за межами району). Вручено 17 пакунків.  Усього по району до кінця року 95 мам планують народити дитину та отримати від держави матеріальну допомогу.

Про забезпечення соціальними послугами осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах

Гадяцький районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працює з травня 1993 року. Протягом трьох кварталів обслуговано 3193 пенсіонери (по місту – 994 чол., по селах району – 2199 чол.).

До складу центру входять три відділення – соціальної допомоги вдома, денного перебування, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Соціальна допомога вдома – догляд вдома надається особам похилого віку з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування. Обслуговано 839 чол.: по місту – 131 чол., по району – 708 чол. Працює 81 працівник.

Відділення денного перебування – консультація лікаря-терапевта, вимірювання вмісту глюкози в крові, оздоровлення верхніх дихальних шляхів.

Організація надання адресної натуральної та грошової допомоги – надано 961 громадянину. На платній або безоплатній основі – перукарські, швацькі, ремонту взяття, рубання та різання дров, косіння трави та відкидання снігу.

апаратнаПенсійний фонд

За 9 місяців до бюджету Гадяцького об’єднаного управління Пенсійного фонду з усіх джерел фінансування на виплату пенсій та допомог надійшло 539 130,9 тис. грн. За рахунок цих ресурсів у встановлені терміни забезпечено своєчасне фінансування пенсій та грошової допомоги 27137 пенсіонерам Гадяцького та Зіньківського районів. Виплата пенсій проводиться через 27 поштових відділень (14579 чол. або 54,7% від загальної кількості пенсіонерів) та 5 банківських установ (12034 чол. або 45,2% від загальної кількості пенсіонерів). План власних надходжень на 1 жовтня виконано на 114,0%. При плані 2127,4 тис. грн фактично надійшло коштів 2424,8 тис. грн.

План надходження збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій станом на 1.10 виконано на 83,0%.

Заборгованість по сплаті пенсійних внесків із початку року зменшилась на 0,4 тис. грн та склала 1304,8 тис. грн.

На 48,5 тис. грн, порівняно з початком року, зменшилась заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій і на 1 жовтня становить 103,9 тис. грн, у т.ч.:

– безнадійний статус (ТОВ «Агрофірма «Кентавр» – 35,7 тис. грн, ТОВ «Гадяцький цегельний завод» – 27,8 тис. грн);

– економічно-активні платники (ФГ «Бармиця» – 7,0 тис. грн, СПОП «Обрій» – 27,8 тис. грн, ТОВ « Білогір’я молокопродукт» – 1,7 тис. грн, ТОВ «Лозівський молочний завод» – 0,4 тис. грн).

За результатами моніторингу відомостей реєстру застрахованих осіб спеціалістами Гадяцького об’єднаного управління Пенсійного фонду надано матеріалів Управлінню Держпраці щодо 18 страхувальників, які мають ознаки порушення законодавства про працю. Проведено 50 перевірок, виявлені порушення у 50 страхувальників по 3,1 тис. застрахованих особах. За результатами реагування винесено 16 постанов про накладення штрафних санкцій на суму 620,7 тис. грн.

Про стан техногенно-екологічної безпеки

Із початку року на території району виникло 89 пожеж. Загинуло 4 людини, 1 травмовано. При гасінні пожеж врятовано 1 людину та матеріальних цінностей на суму 6095 тис. грн.

Стан безпеки

Із 8 по 14 жовтня до ВП надійшло 112 повідомлень, 13 – кримінального характеру:

4 – крадіжок;

1 – хуліганство;

1 – шахрайство;

2 – нанесення легких тілесних ушкоджень;

1 – зникнення дітей.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 65 осіб:

17 – розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та поява у нетверезому стані;

11 – куріння у заборонених місцях;

35 – порушення правил дорожнього руху;

2 – адмінпорушення;

1 – дрібне хуліганство.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...