Розлінились батьки чи учителі?

репетит
Поділитися новиною

репетитРепетиторство останнім часом стало дуже популярним. Навіть у Гадячі дітей, які не ходять до репетитора, порахувати складніше, ніж тих, які ходять. Кажуть, що причиною репетиторського буму  є сама школа, яка відстає від освітніх змін. Нібито вчителям складно «втовкмачувати» потрібний матеріал в голови сучасних учнів. Але існують і протилежні думки.

Підзаробляють вдома

Ні для кого не таємниця, що чимало вчителів надають так звані «офіційні послуги» й поза навчальним планом. Деякі з них приховують такий підробіток, деякі ж, навпаки, ще більше рекламують. А що, законом же не заборонено! Директори здебільшого про це знають і нічого поганого у цьому не бачать.

Раніше дітей, які не встигали засвоїти матеріал під час уроку, залишали після занять. Зараз же таких занять немає. Тому у батьків закралась думка, що вчитель сам провокує, аби батьки школяра звернулись до нього, щоб «підтягнути» дитину.  Кажуть, що є такі учителі, які навмисно занижують оцінки і тоді вже запрошують учня додатково «опрацювати матеріал». І такі заняття вже не безкоштовні. У той же час вчителі це заперечують і стверджують, що спеціально оцінок не занижують.  

Батьки ліняться вчити уроки

Існує інша версія: проблема не в тому, що вчителі занижують оцінки, а в тому, що батьки настільки заклопотані, що не знаходять часу допомогти дитині зробити домашнє завдання.  Вчителі додають: вина батьків відчутна. Починаючи із початкової школи, батьки, посилаючись на зайнятість, не хочуть сідати із дітьми за домашнє завдання і закріплення пройденого матеріалу. Кажуть, що їм легше заплатити гроші і знати, що дитина вивчила і розуміє. Вони розраховують на те, що з репетитором вона виконає завдання, і їм не потрібно зайвий раз напружуватись.

Скільки коштують «індивідуальні уроки»   

У мережі можна знайти різноманітні оголошення на будь-який смак. Для дітей чи абітурієнтів, від початкового чи середнього рівня. У Гадячі «підтягують» знання із математики, англійської та української мов. Вартість години – від 70 гривень.  Але найбільше дивує підготовка  до початкових класів – година коштує 40-60 гривень.

Гадячани відносяться до надмірної активності репетиторів по-різному. Про своє ставлення пишуть у соцмережах:  

Aleksanbr Bogatyj: «Репетитор початкових класів”!? А школи (всяких високих рівнів) для чого? Можливо, тих вчителів, після уроків яких учні вимушені звертатись до репетиторів, не варто утримувати на роботі за рахунок платників податків, а вивільненими коштами оплачувати послуги репетиторів. Адже не кожна сім’я може дозволити репетитора для своїх дітей!»

Ирина Яременко: «Репетитори ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ! А навіщо тоді школа, може взагалі туди не водити дітей, а відразу до репетитора, щоб і час, і гроші дарма не тратити, а то і в школі здай, і репетитору заплати… Репетитори потрібні, але тільки для поглибленого вивчення предмету».

Віта Максимченко: «Розквітає, бо вчителі не вкладають у голови дітей те, що вони повинні знати. А репетитор буде вкладать!»

Ірина Орлова: «На мою думку, допомогти у навчанні дитині у початковій школі можуть батьки. От щоб не морочитись – до репетитора швиденько. Це ж зараз, так би мовити, в тренді. Якщо є попит, то є і пропозиція».

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...